Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taajuushuutokaupan sääntöjen muutoksesta syttyi kiista

Talous
 

Teleoperaattori DNA:n hallituksen puheenjohtajan mielestä virasto ei voi muuttaa huutokaupan sääntöjä. Viestintävirasto torjuu näkemyksen.

Kaksi suomalaista teleoperaattoria ihmettee Viestintäviraston ilmoitusta taajuushuutokaupan sääntöjen muuttamista.

Tästä on kyse

Huutokaupan pulma

 Taajuushuutokauppa on pitkittynyt, koska huutokaupan sääntöjen mukaan osallistuja voi siirtää tekemänsä tarjouksen toiselle taajuusparille. Siirron jälkeen palataan lähtöhintaan.

 Viestintävirasto valmistelee määräystä, jonka mukaan tarjouksen arvo ei voisi enää palata lähtöhintaan. Tarjouskierroksia käytäisiin siis kasvavin tarjouksin.

"Meidän käsityksemme mukaan taajuushuutokaupan sääntöjen muuttaminen ei ole mahdollista Viestintäviraston määräyksellä, vaan se vaatisi lainmuutoksen", sanoo teleoperaattori DNA:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leino.

Viestintävirasto ilmoitti torstaina, että se keskeyttää kahdeksan kuukautta kestäneen huutokaupan ja tarkistaa sen sääntöjä.

Huutokauppa on pitkittynyt, koska tarjouksia on voinut siirtää taajuuskaistaparilta toiselle siten, että hinnat palaavat lähtöhintaan.

Viestintävirastossa valmisteltavasta määräyksestä seuraisi, että hinnat eivät palaisi lähtöhintaan. Tarjouskierroksia käytäisiin kasvavin tarjouksin, mikä on huutokauppojen keskeinen idea.

Suomen suurimman teleoperaattorin Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila ilmoittaa olevansa varovaisesti samaa mieltä kuin DNA:n Leino.

"Mielestämme on olemassa riski, että sääntöjen muuttaminen johtaisi valituksiin. Se puolestaan voisi johtaa palveluiden kehittämisen hidastumiseen. Siksi sääntöjen muuttaminen lainmuutoksella olisi turvallisempi ratkaisu", Mattila sanoo.

Huutokaupassa myydään yhteensä kuusi taajuuskaistaparia 800 megahertsin taajuusalueelle. Näillä matalilla taajuuksilla matkapuhelinverkon rakentaminen on halvempaa kuin korkeilla taajuuksilla.

Viestintäviraston pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka torjuu arvostelun.

"Huutokauppalaissa todetaan, että Viestintävirasto saa antaa tarkempia määräyksiä huutokaupassa noudatettavasta menettelystä", hän sanoo.

Lain mukaan se saa antaa määräyksen tarjousten siirtämisestä taajuuskaistaparien ja taajuuskaistan välillä ja huutokaupan keskeyttämisestä tai perumisesta ylivoimaisen esteen tai muun teknisen syyn johdosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat