Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antaako Lääkäriliitto neuvoja verojen minimointiin?

Talous
 

Suomen Lääkäriliitto järjestää jäsenilleen kursseja, joissa neuvotaan lääkäreitä osakeyhtiön perustamisessa.

Kursseilla annetaan ohjeita myös siitä, miten lääkäreiden on mahdollista maksaa osinkoja yrityksestään.

Kurssit on hyväksytty osaksi erikoistuvien lääkäreiden hallinnollista koulutusta. Koulutusta järjestää Lääkäriliiton omistama koulutus- ja tietopalveluyhtiö Lääkärikompassi.

Miksi tällaisia koulutuksia järjestetään, Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila?

"Kursseja on järjestetty jo pitkään, joten tämä ei ole mikään uusi juttu. Toive kursseista on lähtenyt jäsenkunnastamme. Tarkoitus on antaa käytännön neuvoja lääkäreille, jotka ovat perustamassa yksityisvastaanoton."

Lääkäreitä on arvosteltu siitä, että osa ammattikunnan edustajista on nostanut työtuloja osinkoina ja maksanut näin ansiotuloja alhaisempaa pääomaveroa tuloistaan. Usein lääkäreiden palkka maksetaan suoraan tai välillisesti verovaroista. Onko toiminnassanne ristiriitaisuutta?
"Kurssin tarkoitus ei ole neuvoa minimoimaan verotusta, vaan tuoda esille tapoja, joilla lääkärintointa voi harjoittaa yksityisellä sektorilla. Tätä ilmiötä [ansiotulojen nostamista osinkoina] on muillakin aloilla. Lainsäädännöllä tapaa on jo vaikeutettu, ja rahavirran yhtiöön pitää olla erittäin huomattava, ennen kuin osinkotuloja voi nostaa. Suurimmalle osalle lääkärikuntaa osingon nostaminen ei siis ole mahdollista."

Hallitus aikoo korjata keväällä tehtyä osinkoverotuspäätöstä niin, että työstä syntyvien palkkojen nostamista osinkotuloina vaikeutetaan. Onko tämä huono asia lääkäreiden kannalta?
"Pelisääntöjen pitää olla selvät, eivätkä yhtiöt saa olla eriarvoisessa asemassa osinkoverotuksessa. Lääkäriliitto ei ole ottanut kantaa osinkoveroasiaan. Lääkäriyrittäjät, kuten muutkin yrittäjät, sopeutuvat valtiovallan tekemiin ratkaisuihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat