Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft turvautuu Nokian puhelimien ostamisessa verosuunnitteluun

Talous
 
Helsingin Sanomat
Leif Rosas
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kättelivät Nokian tiedostustilaisuudessa 3. syyskuuta.
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kättelivät Nokian tiedostustilaisuudessa 3. syyskuuta. Kuva: Leif Rosas

Ohjelmistoyhtiö Microsoft maksaa Nokian matkapuhelinliiketoimintojen 5,44 miljardin euron kauppahinnan hollantilaisen tytäryhtiönsä Microsoft International Holding -yhtiöstä.

Hollannissa yhteisöverotus on eurooppalaisessa vertailussa kohtalaisen kevyttä. Kansainväliset yhtiöt hyödyntävät usein rahoitusratkaisuissaan kevyen verotuksen valtioita.

Yhtiöt ovat sopineet myös kolmesta erillisestä 500 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainasta, jotka laski liikkeeseen sama hollantilainen yhtiö.

Maanantaina Microsoft ilmoitti Nokian tiedotteen mukaan, että vaihtovelkakirjalainat on siirretty bermudalaiselle Microsoft Asia Island Limitedille.

Vaihtovelkakirjalaina on yrityksen liikkeeseen laskema velkakirja, joka voidaan vaihtaa yrityksen osakkeiksi.

Jos Microsoft vaihtaisi vaihtovelkakirjalainat Nokian osakkeisiin, Microsoft on sitoutunut äänestämään osakkeilla Nokian hallituksen suositusten mukaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat