Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VM: Saimme tiedon Moody'siltä

Bloomberg: Suomi tulkitsi luottoluokitusta väärin

Talous
 
Brendan McDermid / REUTERS
Luottoluokittaja Moody´s pääkonttorin logoteksti 7 World Trade Centerissä New Yorkissa.
Luottoluokittaja Moody´s pääkonttorin logoteksti 7 World Trade Centerissä New Yorkissa. Kuva: Brendan McDermid / REUTERS

Valtiovarainministeriö on tulkinnut Suomen luottoluokitukseen liittyvää raporttia väärin, kertoi uutistoimisto Bloomberg keskiviikkona. Ministeriö tiedotti keskiviikkona, että luottoluokitusyhtiö Moody’s olisi vahvistanut Suomen valtion parhaan luottoluokituksen.

Tiedotteessa todettiin, että Suomen valtion pitkäaikaisella velalla on edelleen paras mahdollinen AAA-luottoluokitus.

Ylijohtaja Markus Sovala valtiovarainministeriöstä vakuutti illalla Helsingin Sanomille, että Moody’s on kertonut luottoluokituksen pysyvän parhaana mahdollisena. ”Saimme Moody’silta tiedon, että he antavat muuttumattoman reittauksen”, Sovala sanoi illalla. Reittaus tarkoittaa luottoluokitusta.

Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen päätös luottoluokituksesta. Se oli alun perin tarkoitus tehdä 7. helmikuuta. Moody’sin mukaan tuolloin ei kuitenkaan ole tulossa luottoluokituspäätöstä. Nykyinen luokitus säilyy ennallaan toistaiseksi.

Bloomberg selitti Suomen innokkuutta julkistaa Moody’sin luottoluokitus ”hermostuneisuudella” valtion yrittäessä hillitä velkaantumistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat