Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keväällä neuvotellaan taas

Talous
 

Euroopan unioni on säädellyt verkkovierailumaksuja jo vuodesta 2008, jolloin otettiin käyttöön operaattoreiden hintakatot.

Komission tilastojen mukaan puhelujen ja tekstiviestien vähittäishinnat ovat verkkovierailuissa alentuneet sen jälkeen 80 prosenttia ja datavierailuissa 91 prosenttia.

Datavierailut ovatkin lisääntyneet kuudessa vuodessa 1 500 prosenttia, komissio sanoo.

Komissaari Neelie Kross on ottanut tavoitteeksi eurooppalaisen viestintäalueen, jossa kotimaanpuhelujen, verkkovierailupuhelujen ja EU:n sisäisten puhelujen hintaerot poistuvat asteittain.

Maksuja aletaan pohtia EU-elimissä jälleen keväällä. Pohjana on komission viime syksyn esitys.

Sen mukaan eurooppalaisten operaattoreiden pitäisi ryhtyä myymään kotimaisin hinnoin "kohtuullinen määrä" roamingia eli verkkovierailuja.

Ehdotus on sopivan väljä neuvotteluja varten. Toistaiseksi ei ole tarkemmin määritelty, mitä kohtuullinen määrä voisi tarkoittaa, kertoo liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Kreetta Simola.

Se voi tarkoittaa, että operaattori voidaan esimerkiksi kuukauden tai vuoden aikana velvoittaa myymään asiakkaalle tietty määrä palveluja kotimaan hinnoin.

Euroopan parlamentti on jo ottanut komission esitykseen kantaa ja kannattaa roaming-maksujen poistamista "kohtuulliseen käyttöön saakka". Tarkempi määritys puuttuu tästäkin.

Ilmeisesti ollaan menossa jonkinlaiseen kiintiömalliin, mutta kokonaan hintaerot eivät poistu, Simola uskoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat