Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rajeev Suri nousemassa Nokian johtoon

Yhtiön hallituksen pitäisi kertoa toimitusjohtajan nimityksestä lähiviikkoina

Talous
 
Sami Kilpiö HS
Nokiassa vuodesta 1995 työskennellyt Rajeev Suri on vahvin ehdokas yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Heinäkuussa 2013 hän antoi Helsingin Sanomille haastattelun verkkolaiteyhtiö Nokia Solutions and Networksin pääkonttorissa Espoossa.
Nokiassa vuodesta 1995 työskennellyt Rajeev Suri on vahvin ehdokas yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Heinäkuussa 2013 hän antoi Helsingin Sanomille haastattelun verkkolaiteyhtiö Nokia Solutions and Networksin pääkonttorissa Espoossa. Kuva: Sami Kilpiö HS

Verkkolaitteita ja matkapuhelimia valmistavan Nokian hallitus aikoo nimittää yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Rajeev Surin, kertovat asiasta perillä olevat ulkomaiset ja kotimaiset lähteet.

Muodollisesti hallitus ei ole vielä päättänyt nimityksestä, mutta Suri on asiasta perillä olevien mukaan ehdokkaista vahvin.

Nokia ei halua kommentoida asiaa millään tavalla.

Hallitus kertoo nimityksestä lähiviikkoina sen jälkeen, kun matkapuhelinliiketoiminta on myyty ohjelmistoyhtiö Microsoftille. Puhelinliiketoiminta pitäisi myydä Microsoftille kuluvan kuukauden loppuun mennessä.

Nokian tilapäisenä toimitusjohtajana on viime syyskuusta lähtien toiminut talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila.

Intiassa vuonna 1967 syntynyt Suri on työskennellyt Nokiassa vuodesta 1995 saakka.

Hän aloitti Nokia Networksissa markkinointitehtävissä ja eteni nopeasti vaativiin johtotehtäviin.

Vuonna 2005 Suri nimitettiin Nokian verkkoliiketoiminnan Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajaksi.

Nykyisessä tehtävässään Nokian verkkolaiteyhtiön toimitusjohtajana hän on työskennellyt syyskuusta 2009.

Nokiassa Suri tunnetaan vaativana johtajana. Hän ei ole koskaan myöhässä tapaamisista tai neuvotteluista vaan saapuu paikalle täsmälleen sovittuna kellonaikana. Hänestä on sietämätöntä, jos muut myöhästyvät.

Marraskuussa 2011 hän kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa pitävänsä itseään hieman suomalaisena.

"Ihailen sitä, kuinka suomalaiset keskittyvät tekemiseen. Konsensuksen löytäminen joka asiaan ei kiinnosta minua, vaan tekeminen", Suri sanoi.

Päättäväisyydestään hän on saanut myös kiitosta työntekijöiltä.

Monien työntekijöiden mukaan Surin toimitusjohtajakaudella yhtiöön on luotu selvä päämäärä ja tavoite, mikä on vähentänyt epävarmuutta.

"Hän on erittäin kansainvälinen myynti- ja markkinointimies, joka on omistautunut lujasti auttamaan asiakkaita", sanoo yksi Surin entisistä esimiehistä.

Surin suurin saavutus verkkolaiteyhtiön toimitusjohtajana on yhtiön saaminen kannattavaksi.

Hänen johdollaan yhtiö päätti keskittyä langattomaan laajakaistaan ja palveluliiketoimintaan. Kaikista muista liiketoiminnoista luovuttiin ja työpaikkoja karsittiin.

Surin lisäksi yhtiön suunnanmuutokseen vaikutti merkittävästi hallituksen päätoiminen puheenjohtaja Jesper Ovesen. Hän eroaa tehtävästään Nokian ja Microsoftin kaupan toteutuessa.

Vuonna 2009 Nokian verkkoyhtiön palveluksessa oli 62 000 työntekijää ja viime vuonna noin 48 000.

Suri asuu Helsingissä mutta viettää suuren osan ajastaan työmatkoilla eri puolilla maailmaa. Hänen 17-vuotiaat ja 20-vuotiaat poikansa opiskelevat ulkomailla. Vaimo Nina on yrittäjä.

Uuden toimitusjohtajan lisäksi Nokian hallituksen pitäisi ennen kesäkuussa pidettävää yhtiökokousta kertoa yhtiön uudesta rakenteesta.

Joidenkin tietojen mukaan Nokia olisi valmis myymään paikkatietopalvelunsa keskittyäkseen lähes kokonaan verkkolaitteisiin ja -palveluihin.

Osakkeenomistajat odottavat hallituksen tietoa myös osinkoehdotuksesta. Nokia saa puhelinliiketoimintansa myynnistä 5,44 miljardia euroa.

Edellisen vuoden tuloksesta yhtiö ei maksanut osinkoa lainkaan, koska tappiollinen puhelinliiketoiminta kulutti yhtiön kassavaroja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat