Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuspankkiiri uskoo USA:n talouskasvun kiihtyvän pian

Talous
 
REUTERS–HS

Yhdysvaltain talouden vuosittainen kasvuvauhti kiihtyy kolmeen tai yli kolmeen prosenttiin toisella vuosineljänneksellä, arvioi Yhdysvaltain keskuspankin Atlantan-aluepankin johtaja Dennis Lockhart.

Tammi–maaliskuussa kokonaistuotannon kasvuvauhti oli vain 0,1 prosenttia. Lockhart korosti Dubaissa pitämässään puheessa, että hänen arvionsa eivät ole keskuspankin virallisia ennusteita.

Lockhartin mukaan kuluu vielä kuukausia ennen kuin voidaan varmasti sanoa Yhdysvaltojen talouskasvun vauhdittuneen.

Lockhart arvioi myös, että keskuspankki voi lakkauttaa vielä kuluvan vuoden lopussa arvopapereiden osto-ohjelmansa ja nostaa ohjauskorkoa.

Nykyisin keskuspankki ostaa kuukausittain 55 miljardilla eurolla liittovaltion joukkolainoja ja asuntovakuudellisia arvopapereita liikepankeilta lisätäkseen rahan tarjontaa. Siten keskuspankki on onnistunut elvyttämään Yhdysvaltojen taloutta.

Arvopapereiden osto-ohjelmaa on vähennetty asteittain runsaan puolen vuoden aikana.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jonka talouskasvulla on suuri merkitys koko maailmantaloudelle.

Dubaissa pitämässään puheessa Yhdysvaltain keskuspankin Lockhart muistutti Ukrainan kriisin kaltaisten ulkoisten epävarmuustekijöiden vaikutuksesta Yhdysvaltain talouteen ja koko maailmantalouteen.

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen varoitti viime viikolla puheenvuorossaan maan kongressille, että geopoliittiset jännitteet ja mahdolliset ongelmat asuntomarkkinoilla voivat heikentää talouskasvua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat