Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkarisijoittaja hämmästelee valvonnan puutetta

Talous
 

Joukkorahoitus on ilmiönä niin uusi, että markkinoiden valvojat eivät ole pysyneet perässä. Finanssivalvonnalla ei ole ollut selvää kantaa siihen, miten Vauraus Suomeen ja muihin sijoitusmuotoista joukkorahoitusta kerääviin yhtiöihin pitäisi suhtautua.

"Tämä on tulkinnanvaraista aluetta", sanoo toimistopäällikkö Esa Pitkänen Finanssivalvonnasta.

Jos joukkorahoitusyhtiöt tulkittaisiin sijoituspalvelujen tarjoajiksi, niitä koskisivat tiukat säännöt. Lain mukaan sijoituspalvelujen tarjoaminen vaatii toimiluvan.

Pitkäsen mukaan Vauraus Suomen harjoittama lainojen välittäminen yrityksille ei vaadi toimilupaa, mutta hän ei halua kommentoida yksittäisen yhtiön tilannetta enempää.

Vauraus Suomi kertoo vasta hakevansa sijoituspalvelujen toimilupaa. Yhtiön mielestä se ei ole tarvinnut lupaa, koska Vauraus Suomi on ollut lähinnä osakkeita tarjoavien yhtiöiden markkinointikumppani.

Bisnesenkeleiden verkoston Fibanin hallituksen puheenjohtaja Riku Asikainen ihmettelee, miten Vauraus Suomi on voinut toimia ilman viranomaisten valvontaa.

Sijoituspalveluja pitäisi Asikaisen mielestä valvoa erityisen tarkkaan silloin, kun rahoituksen ammattilaiset markkinoivat tuotteita muille kuin ammattimaisille piensijoittajille.

"Hyvämaineisille pelureille on todella hankalia määräyksiä, ja ne joutuvat tekemään hirveästi kaikenlaista työtä, mutta tässä kukaan ei muka ole toimivaltainen. Se on hämmästyttävää", Asikainen sanoo.

Asikaisen mukaan yleinen elämänkokemus kertoo, ettei poikkeuksellisen hyviä sopimuksia tarjota soittelemalla tuntemattomille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat