Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monta tapaa välittää töitä

Talous
 

Työtarjoukset eli työttömille sähköpostilla, kirjeellä tai suullisesti ilmoitetut työpaikat ovat vain yksi työvoimatoimiston tavoista välittää töitä.

Lisäksi TE-toimisto voi valikoida firmoille ja muille työantajille rajatun joukon sopivia hakijoita. Isosta työnhakijoiden joukosta valitaan siis vain muutamia sopivia.

Tämä siksi, että yritykset eivät aina halua laittaa paikkoja avoimeen hakuun – esimerkiksi avoimeen toimistosihteerin paikkaan Helsingissä saattaa tulla 5 000 hakemusta.

Työtön voi asettaa työpaikkavahdin, jolloin hän saa automaattisen sähköposti-ilmoituksen heti, kun tietyt kriteerit työpaikka tulee hakuun. Palvelu on hyvin suosittu.

Samalla tavalla työnantaja voi asettaa cv- eli ansioluettelovahdin siltä varalta, että oikeanlaisen osaamisen työnhakija ilmaantuu markkinoille. Työnantajat voivat toki selata ansioluettelopankkia muutenkin. Näin joku saatetaan palkata töihin suoraan ilman, että työpaikka ehtii välissä muuttua avoimeksi työpaikaksi ensinkään.

Kehityspäällikkö Jorma Anttila työ- ja elinkeinoministeriöstä kertoo esimerkin ansioluettelopankin toiminnasta.

Hän oli ollut korjauttamassa autoaan, kun autokorjaamon maalauspuolen pomo oli alkanut kysellä, muistaisiko Anttila ketään työtöntä automaalaria.

Anttila ei muistanut, mutta saman tien he avasivat korjaamon tietokoneelta cv-pankin TE-palveluiden sivuilta. Sivuille on tallennettu työnhakijoiden julkaisemia työnhakuilmoituksia.

"Viiden minuutin selailun jälkeen sopiva löytyi. Myöhemmin kuulin, että Oulusta tuli selailun ansiosta automaalari Iisalmeen töihin", Anttila muistaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat