Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salossa uskotaan töiden jatkuvan

Otso Ylönen ei muista, kuinka monet yt-neuvottelut on kokenut

Talous
 

Torstaina oli Otso Ylösen 50-vuotissyntymäpäivä. Vaimoltaan Outi Ylöseltä hän sai lahjaksi kanootin, jota pariskunta oli lähdössä testaamaan, kun Ylösen esimieheltä tuli viesti. Tekstiviestissä kerrottiin, että Microsoftin Salon yksikössä pidettäisiin iltapäivällä tiedotustilaisuus.

Vapaapäivää viettänyt Ylönen päätti jättää infon väliin. Hän kuuli vasta jälkikäteen, että Microsoft aikoo vähentää Suomesta noin 1 100 työpaikkaa.

Ylönen ei ole huolissaan omasta työpaikastaan, sillä hän työskentelee Lumia-älypuhelimien tuotekehittelyn parissa, jonka Microsoft on päättänyt keskittää Saloon ja Tampereelle.

"Nyt vahvistui, että Salo on aika turvallinen paikka olla töissä niin kauan kun näitä Lumia-puhelimia tehdään", Ylönen kertoo kotinsa keittiönpöydän ääressä.

Vaimo Outi istuu vieressä ja Ruska-koira makaa pöydän alla.

Ylönen toteaa, ettei ole pitänyt lukua siitä, kuinka monet yt-neuvottelut ovat häntä koskeneet 25-vuotisen uran aikana Nokialla.

Huhtikuussa Ylösen työnantajan nimi vaihtui Microsoftiksi, kun Nokian puhelinten myynti Microsoftille saatiin päätökseen.

Ylösen työura Nokialla alkoi heinäkuussa 1989, jolloin hän aloitti diplomityön teon Nokialla Oulussa. Samana vuonna hänestä tuli poikavauvan isä.

Diplomityö koski numeropalvelulle tehtyä tietokantaa, johon koottiin suomalaisten puhelinnumerot.

Ylönen työskenteli Oulussa kuusi vuotta ja siirtyi sitten pariksi vuodeksi Englantiin.

Ouluun paluun jälkeen Ylönen mietti, pitäisikö hänen vaihtaa työnantajaa.

"Täältä Salosta löytyi todella mielenkiintoinen uusi hanke, joka sai luopumaan aikeista."

Kyse oli Nokian taulutietokoneesta. Projekti oli aikaansa edellä ja hanke haudattiin vuonna 2001, kun laitteen todettiin olevan liian kallis kuluttajille.

Ylösen mukaan projektin lopettaminen oli kova paikka. Samaan syssyyn hän joutui ensi kertaa yt-neuvotteluihin, mutta sai paikan markkinoinnista.

Nokian kasvun vuosina Ylönen oli suunnittelemassa kommunikaattoreita. Hänen mieleensä on jäänyt taskulaskimen näköinen E71-puhelin.

"Siitä tuli suosittu. Oli mukavaa, kun puhelin myi hyvin."

Terhi Kinnunen HS
Salo

Sami Kilpiö HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat