Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wärtsilä ostaa saksalaisen laiva-automaatioyhtiön

Yhtiö maksaa 1 700 työntekijän L-3 Marine Systemsistä 285 miljoonaa euroa

Talous
 

Laivanmoottoreita ja voimaloita valmistava ja huoltava Wärtsilä ostaa saksalaisen laivojen automaatio- ja sähköjärjestelmien toimittajan L-3 Marine Systems Internationalin 285 miljoonalla eurolla.

Kaupan avulla Wärtsilä pyrkii toimittamaan telakoille entistä laajempia tuotekokonaisuuksia niin, että se vastaa samalla tuotteiden huollosta, kertoo Wärtsilän varatoimitusjohtaja Jaakko Eskola.

Hampurissa pääkonttoriaan pitävä L-3 Marine Systems tekee noin 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuodessa. Yhtiö työllistää 1 700 työntekijää 14 maassa.

Myyjänä on New Yorkin pörssissä listattu L-3 Communications Holdings Inc.

Kauppa vaatii toteutuakseen viranomaisten hyväksynnät EU:ssa ja Etelä-Koreassa, ja se on määrä saattaa päätökseen ensi vuoden toisella vuosineljänneksellä.

Wärtsilän mukaan L-3 Marine Systems on selkeästi maailman markkinajohtaja matkustaja- ja kauppalaivojen navigaatio- ja automaatiolaitteiden valmistajana.

Eskolan mukaan yrityskauppa täydentää niiltä osin Wärtsilän tuotevalikoimaa.

Wärtsilä on pyrkinyt laajentamaan liiketoimintaansa moottoreista, potkureista ja kaasujärjestelmistä automaatioon ja sähköjärjestelmiin.

"Sähkökäyttöiset alukset lisääntyvät ja automaatio kasvaa."

Wärtsilän mukaan L-3 Marine Systems oli sille täydellinen ostokohde.

"Me näemme markkinaosuuden ja kannattavuuden kasvun kulkevan käsi kädessä", perusteli kauppaa puolestaan konsernijohtaja Björn Rosengren Wärtsilän pääkonttorissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa tiistaina.

L-3 Marine Systemsin liikevoittoprosentti on 6,5 eli selvästi huonompi kuin koko Wärtsilän tälle vuodelle julkistama 11 prosentin liikevoitto. Eskolan mukaan tavoitteena on parantaa ostokohteen kannattavuutta omien toimipaikkojen ja asiakaskannan avulla.

Toinen luonteva kehittämiskohde on huolto. L-3 Marine Systemillä huollon osuus liikevaihdosta on vain 20 prosenttia, kun Wärtsilän merenkulkuliiketoiminnoissa huollolla on aivan keskeinen rooli.

Wärtsiläläisen hokeman mukaan joka kolmannessa maailman merillä seilaavassa laivassa on jokin Wärtsilän tuote, mutta joka toista laivaa maailmassa Wärtsilä huoltaa.

"Huoltoa on mahdollisuus kasvattaa", Eskola myöntää.

Wärtsilän on jo pitkään odotettu kertovan yrityskaupoista, koska sen taloudellinen tila on antanut siihen hyvät mahdollisuudet.

Wärtsilän osakekurssi nousi alavireisessä Helsingin pörssissä tiistaina kaupan julkistamisen jälkeen vajaat puoli prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat