Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n keskuspankki vahvisti koronnosto-odotuksia

Markkinat tulkitsivat koronnostojen alkavan syksyllä

Talous
 

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed vahvisti keskiviikkona odotuksia, että se nostaa korkoja ensi vuoden aikana.

Kaksipäiväisen kokouksen jälkeen pankki ilmoitti, että se on kärsivällinen harkitessaan, milloin se aloittaa koronnostot, uutistoimistot kertoivat.

Aiempi määritelmä oli, että pankki pitää korot lähellä nollaa huomattavan pitkään.

Lehdistötilaisuudessa puhunutta pääjohtaja Janet Yelleniä tulkittiin niin, ettei keskuspankki nosta korkojaan ainakaan ennen ensi vuoden huhtikuuta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan markkinat tulkitsivat alustavasti niin, että ensimmäinen koronnosto olisi odotettavissa syyskuussa tai lokakuussa.

Yhdysvaltoja ajavat koronnostojen tielle maan suhteellisen hyvät talousnäkymät. Tämä painaa keskuspankin harkinnassa enemmän kuin kehnot talousnäkymät euroalueella, Venäjällä ja Japanissa.

Keskuspankki laski keskeisen ohjauskorkonsa lähelle nollaa joulukuussa 2008, kun finanssikriisi kärjistyi. Nyt Yhdysvaltojen talous on toipumaan päin ja esimerkiksi työttömyysaste on pienentynyt 5,8 prosenttiin.

Keskuspankki ennustaa, että Yhdysvaltojen talous kasvaa ensi vuonna 2,6–3,0 prosenttia. Inflaation odotetaan pysyttelevän alle kahden prosentin lähitulevaisuudessa. Keskuspankin kommenttien jälkeen osakkeet kallistuivat New Yorkissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat