Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työnantajapuoli jatkaa pelisääntöneuvotteluja

Talous
 

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on päättänyt jatkaa neuvotteluja neuvottelujärjestelmän uudistamisesta helmikuun puoliväliin saakka.

Neuvotteluissa palkansaaja- ja työnantajapuoli etsii pelisääntöjä muun muassa lakkoihin.

Päätös tehtiin torstaina EK:n hallituksen työvaliokunnassa. Pelisääntöneuvotteluista sovittiin työllisyys- ja kasvusopimuksessa syksyllä 2013. Sopimuksen mukaan työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmän uudistamisesta piti sopia syksyn 2014 loppuun mennessä.

Osittain eläkeneuvottelujen takia neuvottelut ovat pitkittyneet, joten ratkaisua ei ole syntynyt.

"Demokratiaan kuuluu lakko-oikeus, mutta päämääränä on ehkäistä laittomat lakot ja tukilakkojen osalta saada ne mitoitetuksi kulloisenkin ongelman kokoon. Seuraavien neuvottelukierrosten aloittaminen ennen aikaisemman neuvottelukierroksen loppuunsaattamista on mahdotonta", EK asetti sanansa tiedotteessaan.

Työllisyys- ja kasvusopimuksessa sovittiin kolmen vuoden palkkaratkaisusta, jonka kolmas osa on tarkoitus sopia 15. kesäkuuta 2015 mennessä. EK:n johtaja Ilkka Oksala ei kommentoi viittaako EK "seuraavilla neuvottelukierroksilla" jo ensi kesän neuvotteluihin, eli estäisikö pelisääntöneuvottelujen kariutuminen syksyllä 2013 sovitun maltillisen palkkaratkaisun kolmannen vuoden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat