Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verottaja muutti kantaansa – Fortum vältti kaksinkertaisen verotuksen

Talous
 

Suomen veroviranomainen ei verota enää energiayhtiö Fortumia yhtiön Belgian ja Hollannin rahoitusyhtiöiden korkotuloista.

Päätös noudattaa korkeimman hallinto-oikeuden kesällä tekemää ratkaisua. Sen mukaan siirtohinnoittelusäännösten nojalla ei voida muuttaa liiketoiminnan verotuksellista luonnetta toiseksi, vaan ainoastaan puuttua tavaran tai palvelun hinnoitteluun.

Yhtiö pitää verottajan uutta ratkaisua merkittävänä, sillä se pelkäsi joutuvansa maksamaan veroja kahteen kertaan.

Verottaja teki verotarkastuksen Fortumin Belgian ja Hollannin rahoitusyhtiöiden toimista vuosina 2008–2011.

Yhtiöiden korkotuloista on näiltä vuosilta maksettu Fortumin mukaan veroja Belgiaan noin 38 miljoonaa euroa ja Hollantiin noin 16 miljoonaa euroa paikallisten verosäädösten mukaan.

Veroviranomaiset käynnistivät tarkastuksen helmikuussa 2013 osana siirtohinnoitteluprojektia. Fortum selvitti veroviranomaisille erityisesti Belgian rahoitusyhtiönsä liiketaloudellisia perusteita.

"Verot ovat seurausta liiketoiminnasta, ja tästä syystä maksamme verot sinne, missä liiketoimintakin on", yhtiön verojohtaja Reijo Salo sanoo tiedotteessa.

Elokuussa konserniverokeskuksen oikaisulautakunta hyväksyi yksimielisesti Fortumin oikaisupyynnön, joka koski samoista yhtiöistä vuonna 2007 saatujen korkotulojen jälkiveroja.

Oikaisulautakunnan mukaan konserniverokeskus toimi virheellisesti määrätessään Fortumille jälkiveroja ja veronkorotuksia yhteensä 136,4 miljoonaa euroa.

Kansainvälisten periaatteiden mukaisesti verot maksetaan siihen maahan, jossa tulot muodostuvat, eikä samaa tuloa voi verottaa kahdesti.

Fortum arvioi olevansa yksi suurimmista veronmaksajista Suomessa. Yhtiön mukaan se maksoi Suomeen veroja ja työnantajamaksuja yhteensä 174 miljoonaa euroa vuonna 2013.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat