Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelko täysimittaisesta pankkikriisistä rauhoittui

Talous
 

Sijoittajien epäilyt Venäjän täysimittaisesta pankkikriisistä hälvenivät perjantaina ainakin toistaiseksi.

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma hyväksyi hallituksen esityksen, jonka mukaan liikepankkeja voidaan tarvittaessa pääomittaa 1 000 miljardilla ruplalla eli runsaalla 13 miljardilla eurolla.

Liikepankit ovat vaikeuksissa, koska ruplan ulkoinen arvo suhteessa dollariin on heikentynyt voimakkaasti ja Venäjän talous vajoaa ennusteiden mukaan ensi vuonna taantumaan.

Valtiovarainministeri Anton Siluanov ilmoitti perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan, että liikepankit voivat saada uutta pääomaa jo ensi vuoden alussa.

Pankkien pääomittaminen voi valtiovarainministerin mukaan tarkoittaa, että valtiontalous olisi ensi vuonna 0,8 prosenttia alijäämäinen suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Illansuussa Suomen aikaa ruplan arvo suhteessa dollariin oli vahvistunut runsaat neljä prosenttia torstaista. Yhden dollarin arvo oli 59,5 ruplaa ja yhden euron arvo 72,8 ruplaa.

Raakaöljyn Brent-viitelaadun hinta pysyi yli 60 dollarissa barrelia kohti. Barreli on öljykaupan mittayksikkö. Sen tilavuus on 159 litraa.

Finanssiyhtiö Nordea ilmoitti perjantaina Reutersin mukaan, että se aikoo todennäköisesti vähentää Venäjä-riskejään ajan mittaan.

Nordea on antanut Reutersin mukaan Venäjällä toimiville kansanvälisille yhtiöille lainoja 6,6 miljardin euron arvosta, mikä vastaa kahta prosenttia yhtiön koko lainanannosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat