Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neste Oil sai verotukia ja vakuutusrahaa

Hyvien uutisten rypäs nosti tulosennustetta 150 miljoonalla eurolla

Talous
 

Polttoaineyhtiö Neste Oilin omistajat saivat lauantaina aikaisen joululahjan, kun yhtiö julkaisi iloisia uutisia. Neste Oilin tulosta parantavat biopolttoaineiden sekoittajien verohelpotus Yhdysvalloissa, Porvoon laitosvauriosta saatu vakuutuskorvaus ja muuten vain mainiosti sujunut liiketoiminta.

Yhtiö on hyötynyt muun muassa euron heikkenemisestä suhteessa Yhdysvaltojen dollariin, jota käytetään polttoainekaupan valuuttana.

Positiivisessa tulosvaroituksessa Neste Oil arvioi vuoden 2014 vertailukelpoisen liikevoittonsa nousevan 550 miljoonaan euroon aiemmin arvioidusta 400 miljoonasta. Neste Oil kertoi, että se odottaa 80 miljoonan euron tulosparannusta biopolttoaineiden sekoittajien verohelpotuksesta, joka hyväksyttiin Yhdysvalloissa perjantaina takautuvasti vuodelle 2014. Sekoittajat voivat hakea jokaista biodieselin gallonaa (3,8 litraa) kohti yhden dollarin (0,82 euron) verohelpotusta.

Yhtiö pääsi lisäksi sopuun Porvoon vetylaitoksen vaurion vakuutuskorvauksesta, joka parantaa tulosta 40 miljoonalla eurolla. Laitoksen tuotantoseisokki kesti elokuulta marraskuulle ja aiheutti 60 miljoonan euron vahingon liikevoittoon.

"Neste Oililla menee kyllä tosi kovaa", sanoo Nordean osakestrategi Kristian Tammela.

Tammela uskoo, että uutisen vaikutus Neste Oilin kurssiin on "selvästi positiivinen" pörssien auetessa maanantaina, vaikka iso osa hyvistä uutisista oli odotettuja ja kertaluonteisia.

Jo ennen positiivista tulosvaroitusta Neste Oilin kurssi oli noussut puolen vuoden aikana eniten Helsingin pörssin suurista yhtiöistä.

Öljyn jalostukseen ja biopolttoaineisiin keskittyvä Neste Oil ei ole kärsinyt öljyn hinnan romahduksesta samaan tapaan kuin öljyä tuottavat yhtiöt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat