Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylmä talvi suosii turkiskauppaa

Heikko rupla vähensi ostoja Venäjälle

Talous
 
Sami Kilpiö
Saga Fursin syyskuun turkishuutokauppa pidettiin Vantaalla.
Saga Fursin syyskuun turkishuutokauppa pidettiin Vantaalla. Kuva: Sami Kilpiö

Turkishuutokauppoja järjestävän Saga Fursin sunnuntaina päättynyt huutokauppa sujui odotettua paremmin, kertoi yhtiön toimitusjohtaja Pertti Fallenius. Helsingissä pidetyssä huutokaupassa nahkoja myytiin 49 miljoonan euron arvosta, kun vuosi sitten vastaava summa oli 34 miljoonaa euroa.

Myynnin arvo kasvoi, koska nahkoja myytiin enemmän kuin vuosi sitten. Sen sijaan hintataso laski hieman vuoden takaisesta.

"Muoti suosii nyt turkiksia, ja alalla menee kohtuullisen hyvin", Fallenius luonnehti.

Leuto viime talvi heikensi turkisten kysyntää maailmalla. Sen sijaan tämä talvi on alkanut kylmänä esimerkiksi Kiinassa.

Kylmä kausi Kiinassa on tukenut turkisten vähittäiskauppaa, mikä näkyi myös Saga Fursin huutokaupassa kiinalaisten runsaina ostoina, Fallenius kertoi.

Myös länsimaiset muotitalot ostivat turkiksia huutokaupassa, joka pidettiin poikkeuksellisesti hotelli Scandic Parkissa Helsingissä. Saga Fursin omat tilat Vantaalla ovat peruskorjattavina. Maaliskuussa huutokauppa palaa Vantaalle.

Ruplan arvon romahdus näkyi huutokaupassa niin, että venäläiset ostivat vain pieniä eriä. Heidän osuutensa on joulukuun huutokaupassa yleensäkin pieni, mutta nyt se oli erityisen vähäinen.

Venäläisten suosimia tuotteita, kuten urosminkin nahkoja ja hopeaketun nahkoja, jätettiin paljon myymättä.

Toiveissa on, että venäläiset palaavat vielä ostajiksi myöhemmin myyntikauden aikana.

Huutokaupassa oli tarjolla 230 000 Saga-ketunnahkaa ja 794 000 Saga-minkinnahkaa. Saga-tavaramerkillä myydään länsimaisia turkisnahkoja. Tarjolla oli myös yli 200 000 itäeurooppalaista minkinnahkaa, mutta niistä myytiin vain pieni osa.

Saga-minkinnahoista myytiin yli 60 prosenttia ja Saga-ketunnahoista yli 80 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat