Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perheyritysten liitto ajaa perintöveron pienentämistä

Talous
 

Onnisen hallituksen puheenjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto on Perheyritysten liiton valtuuskunnan jäsen. Tänä vuonna liitto tilasi Pellervon taloustutkimukselta (PTT) selvityksen, joka pohti perintöverotuksesta luopumista Ruotsin mallin mukaisesti.

Ruotsi poisti perintö- ja lahjaveron vuonna 2004, ja sen korvaa nykyään luovutusvoittovero. Ajatukseen tarttui muun muassa Rkp:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund. Hän vaati kesäkuussa siirtymistä Ruotsin malliin.

Monet asiantuntijat kuitenkin pelkäävät, että se vähentäisi valtion verotuloja runsaasti. Tällä vaalikaudella erityisesti suurten perintöjen verotusta on kiristetty, ja veron poistaminen maksaisi menetettyinä verotuloina valtiolle noin 500 miljoonaa euroa.

Edellisen kerran perintöverotusta laskettiin Matti Vanhasen (kesk) toisen hallituksen toimesta. Muutosta lobbasi hallitusohjelmaan vahvasti Perheyritysten liitto, jonka toimitusjohtajaksi Vanhanen siirtyi vuonna 2010.

Nyt Vanhanen on ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa ja luopuu siksi liiton toimitusjohtajan paikasta.

Myös keväällä perintöverotuksesta kohistiin, sillä julkisuudessa kerrottiin finanssikonserni Sammon hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin siirtäneen kirjansa Ruotsiin. Syyskuussa Wahlroos kiinnitti huomiota HS:n haastattelussa Ruotsin malliin. Perintöverotukseen vaikuttaa kuitenkin myös perinnönsaajan kotimaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat