Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakkeet vahvistuivat uuteen ennätykseen USA:ssa

Nousua vauhditti odotuksia paremmat talousluvut

Talous
 
HS–REUTERS

Osakkeet vahvistuivat uuteen ennätykseen tiistaina. Dow Jones Industrial Average osakeindeksi ei ole koskaan yrittänyt 18 000 indeksipisteen rajaa. Tiistaina iltayhdeksältä Suomen aikaan se oli kohonnut 0,6 prosenttia 18 060 pisteeseen.

Osakkeiden kallistuminen johtui siitä, että Yhdysvaltojen kokonaistuotannon kasvuvauhti oli heinä-syyskuussa selvästi odotuksia nopeampaa.

Kokonaistuotanto kasvoi heinä–syyskuussa viiden prosentin vauhtia, kertoo maan kauppaministeriö tarkistetut tiedot. Kokonaistuotannon kasvuvauhti oli edellisellä vuosineljänneksellä 4,6 prosenttia. Yhdysvaltojen talous ei ole kasvanut viiden prosentin vauhtia kertaakaan aikaisemmin 11 vuoden kuluessa.

Yhdysvallat ilmoittaa vuosineljänneksittäin kokonaistuotannon tiedot vuositason muutoksena, minkä takia se mittaa kasvuvauhtia vuositasolla.

Vakaan talouskasvun takia Yhdysvaltojen keskuspankki on vihjannut kiristävänsä rahapolitiikkaa ensi kesänä. Marraskuussa työttömyysaste oli työministeriön mukaan 5,8 prosenttia.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jonka talouskehitys vaikuttaa laajasti koko maailmantalouteen. Yhdysvallat on elpynyt vuonna 2008 kärjistyneestä rahoitusmarkkinoiden kriisistä paljon nopeammin kuin euroalue.

Euroalueella kokonaistuotannon kasvaminen on epävarmaa ja työttömyysaste on yhä lähes 12 prosenttia. Useat ekonomistit ja sijoittajat uskovat, että Euroopan keskuspankki alkaa ostaa eurovaltioiden joukkolainoja ensi vuonna vauhdittaakseen haurasta talouskasvua ja estääkseen deflaatioriskiä.

Deflaatio tarkoittaa hintatason yleistä halpenemista, mikä muuttaa kuluttajien ja yritysten käyttäytymistä. Varsinaisessa deflaatiokierteessä kuluttajat ja yritykset lykkäävät hankintojaan uskoessaan hintojen halpenevan vielä lisää tulevaisuudessa. Seurauksena on taloudellisen toimeliaisuuden seisahtuminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat