Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n yhteisen pankkiunionin nyrkki

Talous
 

EU siirtyi yhteisen pankkivalvonnan aikakauteen marraskuussa 2014, kun siihen osallistuvien jäsenmaiden yhteinen pankkivalvonta käynnistyi.

Euroopan pankkivalvontamekanismissa (Single Supervision Mechanism, SSM) Euroopan keskuspankin (ECB) kylkeen perustettiin uusi pankkivalvontaorganisaatio, joka toimii yhdessä kansallisten pankkivalvojien kanssa.

Ne lykkivät ongelmiaan Eurooppalaiseen kriisinratkaisujärjestelmään (Single Resolution Mechanism, SRM ). Sen kriisinratkaisuneuvoston (Single Resolution Board, SRB) johtokuntaan valittiin joulua edeltävänä perjantaina uudet jäsenet.

Puheenjohtajaksi tuli saksalainen Elke König. Muut neljä jäsentä ovat komission ehdotuksen mukaisesti Hollannista, Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta. Heidän tehtävänsä on kehittää kriisien ennaltaehkäisyä, puuttua ajoissa ongelmiin ja ratkaista ongelmia eri projekteissa.

Pankkiunioni on vain euromaiden välinen järjestelmä, mutta muitakin EU-maita houkutellaan mukaan vastuunkantajiksi.

EU:n kriisinratkaisuneuvosto (Single Resolution Board, SRB) käsittelee ongelmat ja antaa ne varojen käytön osalta rahastonsa (Single Resolution Fund, SRF) hoidettavaksi.

Timo Löyttyniemi johtaa tätä SRB:n rahastoa ja toimii SRB:n Königin varamiehenä.

Kriisinratkaisuneuvoston varoja voidaan komission ja neuvoston hyväksynnän jälkeen käyttää eri maiden pankkikriiseihin, kun muut keinot ovat osoittautuneet riittämättömiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat