Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maksullisuus hiipii verkkokaupan palautuksiin

Vaihtaa saa ilmaiseksi

Talous
 

Postnordin verkkokaupan asiantuntija Jouni Lamberg arvioi, että pohjoismaisessa verkkokaupassa palautusprosentit ovat yli 20 prosenttia ja joissain tuoteryhmissä jopa 50 prosentin tienoilla.

"Vaatteissa palautusprosentti on isoin. Kalastusvälineissä ja elektroniikassa palautusprosentit ovat pieniä", Lamberg kertoo.

Postnord on Pohjoismaiden suurin verkkokaupan kuljetusyhtiö. Se syntyi, kun Tanskan ja Ruotsin postit fuusioituivat vuonna 2009.

Lambergin mukaan vaatekaupan isot palautusprosentit johtuvat siitä, että asiakkaiden tapana on ollut ostaa kolmet neljät kengät sekä kahdet housut ja palauttaa ne, jotka eivät miellytä.

"Kukaan isoista toimijoista ei ole muuttanut asiakaspalautusta. Käytös ei muutu, ennen kuin joku sille hintalapun laittaa."

Kansainvälisessä vaatekaupassa muutos on kuitenkin Lambergin mukaan paraikaa tapahtumassa. Palauttamisesta tehdään maksullista, mutta vaihtamisesta ilmaista.

"Tämä on se uusi trendi, joka on selkeästi tapahtunut loppuvuoden aikana."

Ruotsalainen Cubus-verkkokauppa on puolestaan ratkaissut palautusongelman niin, että sen muutamiin myymälöihin Pohjoismaissa ja Euroopassa voi tehdä maksuttomia palautuksia tai vaihtoja. Näin kivijalkamyymälöihin saadaan lisää aktiviteettia ja myyntiä, Lamberg arvioi.

Hän ennustaa myymälöiden muuttuvan entistä enemmän tuotteiden näyttelytiloiksi, joista tavarat tilataan tableteilla tai kännyköillä kotiin.

Lamberg kertoo käyneensä Englannissa vaatekaupassa, jossa tuotteita selattiin tabletilla ja ne haettiin Ikea-tyyliin hyllystä tai tilattiin suoraan kotiin verkkokauppana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat