Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

ABC-ketju ei enää laajene

Tänä vuonna avataan vain yksi uusi ABC-liikenneasema

Talous
 

ABC-liikenneasemien levittäytyminen ympäri maata alkaa hiipua. Tänä vuonna avataan vain yksi uusi ABC-asema, joka tulee kantatie 51:n varteen Siuntioon. Viime vuonna avattiin vain kaksi uutta asemaa samaan aikaan kun kahdesta asemasta luovuttiin.

"Verkosto alkaa olla nyt kattava, kun asemia on kaikkiaan 108", ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi SOK:sta sanoo. "Keskitymme nyt vanhimpien yksiköiden uudistamiseen."

ABC-ketju kasvoi 15 vuodessa nopeasti. Huippuvuonna 2004 avattiin peräti 21 uutta asemaa. Erikiven mukaan investointitahti alkoi hiljentyä jo kolme neljä vuotta sitten.

Myös taloustaantuma vaikuttaa ratkaisuihin. Ketjun liikevaihto pysyi viime vuonna suunnilleen ennallaan edellisvuoteen verrattuna.

"Viime vuotta voisi sanoa torjuntavoitoksi. Tämä ei ole mikään kultakaivos, mutta tulos on yhä voitollinen", Erikivi sanoo.

Esimerkiksi Jämsään jo vuosia suunnitteilla olleen ABC-aseman rakentamispäätös on nyt lykätty vuoden 2017 loppuun. Mäntyharjulla ja Raahen Pattijoella ABC-asemat suljettiin viime vuonna, ja tilat on vuokrattu muille yrittäjille.

Jatkossa luopumisia voi tulla lisää, mutta juuri nyt sellaista ei ole harkinnassa. "Tietyt liikepaikat eivät vedä hyvin", Erikivi sanoo.

Helsingin Torpparinmäessä HOK-Elanto sulki ABC-Delin, ja tilat annettiin sen yhteydessä toimineelle Alepalle. Polttonesteiden myynti jatkuu Alepan yhteydessä.

Erikiven mukaan ketjun toimintaan ei ole luvassa dramaattisia muutoksia, mutta tarjontaa ja ilmettä pyritään muuttamaan. Kaikki asemat eivät olisikaan jatkossa enää kuin samasta muotista tehtyjä.

"Konseptia pitää kehittää jatkuvasti. Asiakkaiden odotukset ovat myös kasvaneet. Ruokatuotteissa nostamme itsetekemisen astetta ja myyntiin otetaan esimerkiksi paikallisten leipomoiden ja muiden tuottajien tuotteita", Erikivi kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat