Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Der Spiegel: Merkel olisi valmis irrottamaan Kreikan euroalueesta

Talous
 
Angela Merkel
Angela Merkel

Saksan liittokansleri Angela Merkel on valmis irrottamaan Kreikan euroalueesta, jos Kreikan tuleva hallitus ei kannata maan nykyistä tiukkaa talouspolitiikkaa. Asiasta kertoi lauantaina Der Spiegel -lehti, joka perustaa tietonsa hallituslähteisiin.

Kreikan ennenaikaiset parlamenttivaalit ovat kolmen viikon päästä. Kyselyjen perusteella ne voittaisi vasemmistolainen Syriza, joka vastustaa nykyistä säästölinjaa.

"Saksan hallitus pitää Kreikan poistumista eurosta liki väistämättömänä, jos oppositiojohtaja Alexis Tsipras johtaa hallitusta vaalien jälkeen ja hylkää budjettikurin eikä maksa maan velkoja", Der Spiegel kirjoittaa.

Merkel ja Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble ovat lehden mukaan muuttaneet näkemystään Kreikan mahdollisesta lähdöstä. Der Spiegelin lähteiden mukaan kaksikko pitää Kreikan irrottautumista eurosta "siedettävänä".

Saksan talousministeri Sigmar Gabriel sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan sunnuntaina Hannoversche Allgemeine -lehdelle, että hallitus haluaa Kreikan pysyvän euroalueessa eikä toisenlaisia suunnitelmia ole olemassa.

Der Spiegelin väitteet herättivät sunnuntaina Saksassa tyrmistystä monissa tiedotusvälineissä ja poliitikoissa, kertoi uutistoimisto AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat