Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsähallituksen ex-johtaja professoriksi Joensuuhun

Talous
 
Helsingin Sanomat

Metsähallituksen entinen pääjohtaja Jyrki Kangas, 52, siirtyy metsäbiotalouden professoriksi Itä-Suomen yliopistoon. Hänen asemapaikkansa on Joensuussa.

Kangas nimitetään professorin virkaan kutsumenettelyllä. Yleensä professorin paikka asetetaan julkisesti haettavaksi, mutta lain mukaan tehtävään voidaan myös kutsua ansioitunut henkilö, joka kiistatta täyttää kelpoisuusvaatimukset.

Koulutukseltaan Kangas on maatalous- ja metsätieteen tohtori. Ennen Metsähallituksen pääjohtajuutta hän toimi johtajana metsäyhtiö UPM:ssä ja sitä ennen metsäsuunnittelun professorina Metsäntutkimuslaitoksessa.

Viime keväänä Kangas erosi Metsähallituksen pääjohtajan paikalta, sillä hän ei hyväksynyt maa- ja metsätalousministeriön suunnitelmaa yhtiöittää liikelaitoksen puukaupalliset toiminnot. Metsähallitus hallinnoi valtion metsiä, ja laitos on Suomen suurin yksittäinen raakapuun myyjä.

Kankaan ero nosti yhtiöittämisen julkiseen keskusteluun ja erityisesti sosiaalidemokraatit ryhtyivät vastustamaan lakia metsätalouden yhtiöittämisestä. Viime kesänä maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok) hyllytti lakiehdotuksen, joten asia siirtyy kevään eduskuntavaalien jälkeen koottavalle hallitukselle.

Kankaan professuuri ei ole vielä täysin varma, sillä asiasta päättää lopullisesti yliopiston rehtori. Nimitystä varten on pyydetty kaksi asiantuntijalausuntoa, joissa tuetaan Kankaan valintaa.

Metsäbiotalous on verrattain uusi käsite, joka tarkoittaa metsien käyttöä. Se viittaa ajatukseen, jonka mukaan metsän tuotteilla korvataan uusiutumattomia luonnonvaroja.

Itä-Suomen yliopiston dekaanin, professori Jukka Jurvelinin mukaan parhaillaan selvitellään, mikä on yliopiston biotalousstrategia.

"Siinä metsällä on keskeinen osa. Odotamme, että Kankaalla on vahva rooli, kun strategiaa toteutetaan", Jurvelin sanoo.

Jurvelinin mukaan Kankaan työt UPM:ssä ja Metsähallituksessa "ovat nykypäivän yliopistossa vahvoja meriittejä".

Itä-Suomen yliopiston ajatuksen mukaan Kankaan tärkein tehtävä ei ole opetuksessa.

"Hänellä on meidän biotalouskokonaisuudessa koordinoiva rooli. Täydentävän rahoituksen hankinta on professorin keskeinen tehtävä tänä päivänä. Toivon, että Kankaalla on hyvät mahdollisuudet siihen", Jurvelin sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat