Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitaalisuus tuo asiakkaat lähelle

Talous
 

Kun suomalainen yritys saa idean uudenlaisesta koirankoulutuksesta, musiikinopetusohjelmasta tai jostain muusta palvelusta, mahdollisuudet viedä ideaa maailmalle ovat aivan eri luokkaa kuin parikymmentä vuotta sitten.

Digitaalisuuden takia suomalaisyritys tavoittaa yritykset ja kuluttajat vaikkapa Aasiassa tai Yhdysvalloissa aiempaa helpommin.

"Digitaalisuus tuo potentiaaliset asiakkaat lähemmäs", sanoo toimialajohtaja Hanna Marttinen-Deakins yritysten kansainvälistymisessä auttavasta Finprosta.

Kaikki palvelut eivät ole digitaalisia, mutta Marttinen-Deakinsin mukaan liki kaikessa liiketoiminnassa digitaalisuudella on tätä nykyä merkitystä.

Tämä tuo uusia mahdollisuuksia esimerkiksi autoteollisuuteen. Kun valmistajat tuovat autoihin sähköisiä palveluita, suomalaiset voivat esimerkiksi suunnitella niiden käyttöliittymiä tai huolehtia tiedonsiirron turvallisuudesta.

Äärimmillään digitaalisuuden mahdollisuudet ovat mobiililaitteiden maailmassa: Applen ja Googlen sovelluskaupat tavoittavat markkinatutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan yhteensä jo liki kaksi miljardia kuluttajaa.

Digitaalisuus myös kiristää kilpailua. Pääomasijoitusyhtiö Lifeline Venturesin toinen perustaja Timo Ahopelto kuvailee, että ennen huonokin tuote saattoi käydä kaupaksi hyvällä markkinoinnilla, jos muut tuotteet eivät päässeet jakeluun.

Digitaalisiin kanaviin, esimerkiksi sovelluskauppoihin, on usein helppo päästä.

"Ongelma silloin on, että jakelukanava on hirveän täynnä", Ahopelto sanoo. "Se korostaa, että tuotteen täytyy olla todella hyvä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat