Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tieto yrittää vauhdittaa uudistumistaan

Toimitusjohtaja Kimmo Alkio uskoo ohjelmistojen merkityksen kasvavan

Talous
 
Kalle Koponen HS
Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio.
Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio. Kuva: Kalle Koponen HS

Tietotekniikan palveluyhtiössä Tiedossa on ollut viime vuosina lukemattomia yhteistoimintaneuvotteluja, joita on aina seurannut uudet neuvottelut.

Kuluvan vuoden syyskuun lopussa yhtiön palveluksessa oli vajaat 14 000 työntekijää. Vuoden 2010 syyskuun lopussa työntekijöitä oli yli 17 000.

Toimitusjohtaja Kimmo Alkio perustelee tiistaina ilmoitettuja työpaikkojen vähennyksiä palvelujen uudistamisella, kilpailukyvyn parantamisella ja kasvumahdollisuuksien lisäämisellä.

"Kyse on siitä, miten hyödymme uutta teknologiaa perinteisissä palveluissa ja lisäämme ohjelmistopohjaista automaatioastetta. Näillä keinoilla pyrimme parantamaan palvelujamme sekä parantamaan kasvumahdollisuuksia entisestään. Samanaikaisesti yhtiö edesauttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitalisaation tuomat mahdollisuudet", Alkio sanoo

Yhtiön keskeisiä pulmia ovat kansainväliset konsulttiyhtiöt, jotka pyrkivät yhä voimakkaammin lisäämään markkinaosuuttaan Suomen ja Pohjoismaiden markkinoilla. Suurten yhtiöiden kilpailuetuna on mittakaavaetu, jolla ne voivat polkea hintoja. Kun tietoteknisiä palveluita ostavat yritykset ovat vaikeuksissa, ne käyttävät yhä vähemmän varoja palveluiden ostamiseen ulkopuolelta. Tarjouskilpailun voittaa usein se, joka tekee halvimman tarjouksen.

Tiedon edellinen toimitusjohtaja Hannu Syrjälä erotettiin keväällä 2011 huonon tuloskehityksen takia.

Hänen paikalleen palkatun Kimmo Alkion toimitusjohtajakaudella Tiedon kannattavuus on parantunut, mutta työpaikkojen vähennykset ovat jatkuneet. Alkion liiketoimintamallin voi kiteyttää siihen, että Tieto yrittää määrän asemesta myydä paremman arvonlisän palveluita.

Kuluvan vuoden yhdeksän kuukauden aikana liikevaihto on supistunut, mutta liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä on kasvanut.

"Olemme myös luoneet yhtiöön start-up-toimintamallia ja kannustamme kaikkia toimimaan ketterästi. Etsimme myös aivan uusia tulevaisuuden kasvualueita", Alkio sanoo.

Tiistaina yhtiön osakkeen arvo halpeni vajaan prosentin. Sijoittajat todennäköisesti arvioivat työpaikkojen vähennysten olevan merkki vaikeuksista.

Yleensä osake kallistuu, kun ilmoitetaan kulujen karsimisesta. Tiedon mukaan tiistaina ilmoitetut työpaikkojen vähennykset supistavat kustannuksia 50 miljoonalla eurolla vuodessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat