Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Deltamarin hamuaa suuraluksen suunnittelua

Turkulaisyritys ihmettelee kohua äskettäin valmistuneen laivan natsinimestä

Talous
 
Turku
RAM VAN DER BIEZEN ANP
Maailman suurin alus Pieter Schelte lähestyi Rotterdamin satamaa viime viikolla.
Maailman suurin alus Pieter Schelte lähestyi Rotterdamin satamaa viime viikolla. Kuva: RAM VAN DER BIEZEN ANP

Turkulainen laivasuunnitteluyritys Deltamarin kertoo olevansa kiinnostunut maailman suurimman aluksen sisaraluksen suunnittelutyöstä. Deltamarin suunnitteli pari viikkoa sitten valmistuneen Pieter Schelte -aluksen. 382 metriä pitkä ja 124 metriä leveä alus on pituudeltaan ja kantavuudeltaan maailman suurin alus.

Sveitsiläisvarustamo Allseas on ilmoittanut aikeistaan tilata Pieter Scheltelle sisaralus. Jos varustamo päättää tilata aluksen, se valmistuu vuonna 2020.

Pohjanmerellä syksystä alkaen toimiva Pieter Schelte on suunniteltu öljynporauslauttojen nostamiseen ja kuljettamiseen. Suurimmat öljynporauslautat eivät kuitenkaan mahdu sen kahden rungon väliin, joten sisaralukselle tulisi leveyttä 160 metriä.

"Asiasta ei ole vielä tarkemmin keskusteltu, mutta toivomme tietenkin saavamme suunnittelu-urakan, sillä meillä on jo osaamista alustyypistä", projektipäällikkö Robert Hellsten Deltamarinista sanoo.

Pieter Schelte on ollut tällä viikolla otsikoissa, sillä se on nimetty laivan sveitsiläisvarustamon omistajan isän mukaan. Pieter Schelte Heerema oli sotarikoksista tuomittu Waffen SS-mies.

Deltamarinissa nimikohua on seurattu lievästi ihmetellen. Laivan nimi on ollut tiedossa jo vuodesta 2009, jolloin Deltamarin solmi sveitsiläisvarustamon kanssa sopimuksen aluksen suunnittelemisesta.

Deltamarin on ollut mukana myös toisessa julkisuutta saaneessa laivaprojektissa. Australialaismiljardööri Clive Palmer aikoo rakennuttaa Titanic-laivasta nykyaikaisen kopion.

"Olimme ensin mukana suunnittelemassa, miten Titanic 2 voitaisiin rakentaa mahdollisimman paljon alkuperäistä muistuttavaksi, mutta silti nykypäivän turvallisuusstandardit täyttäväksi", yhtiön viestintä- ja markkinointipäällikkö Ringa Masalin kertoo.

Viime vuonna Deltamarin vastasi projektikehitysvaiheen koordinoinnista

"Meidän osuutemme päättyi viime syksynä, ja jatko on varustamon varassa. Olemme tietenkin kiinnostuneita myös varsinaisesta suunnittelutyöstä", Masalin sanoo.

Alun perin Titanic 2:n piti valmistua ensi vuonna, mutta nyt se valmistuu aikaisintaan vuonna 2018.

Brittilehtien mukaan projektin etenemistä hankaloittavat Palmerin yhtiöiden kokemat taloudelliset tappiot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat