Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

OP:n ja Accenturen yhteisyritys vähentää sata työntekijää

OP-ryhmä vähentää väkeä ulkoistusten avulla

Talous
 

Lähes sata finanssiryhmä OP:n ulkoistamaa työntekijää voi menettää työnsä, kun ryhmän ulkoistuskumppani aikoo vähentää väkeä.

OP:n ja konsulttiyhtiö Accenturen yhteisyritys PJP-Pankkijärjestelmäpalvelut kertoi perjantaina yhteistoimintaneuvotteluista, joissa vähennetään enimmillään 95 työpaikkaa. Yhtiössä on noin 200 työntekijää, joten lähtö voi pahimmillaan tulla joka toiselle.

OP ja Accenture perustivat PJP:n syksyllä 2013.

Tuolloin yhtiöön siirrettiin 250 OP:n työntekijää. PJP tarjoaa OP:lle sovelluksien kehitystä sekä pankki- ja varainhallintajärjestelmien ylläpitoa.

Yhteisyrityksen toimitusjohtajana toimii Accenturen johtaja Jukka Tiainen. Hänen mukaansa Accenture harkitsee OP:lle tarjottavien palvelujen painopisteen siirtämistä PJP:ltä maailmanlaajuiseen toimitusverkostoonsa. Muutoksen tavoitteena on tehostaa palveluita.

"Kerroimme reilu vuosi sitten auttavamme OP:ta toteuttamaan tehostamisohjelmaansa Accenturen globaalia toimitusverkostoa hyödyntäen", Tiainen sanoo.

OP ei halunnut perjantaina kommentoida yt-neuvotteluja.

Accenturen suunnitelma noudattaa samaa kaavaa kuin OP:n toisen ulkoistuskumppanin CGI:n yt-neuvottelut viime syksynä.

OP jakoi syksyn 2013 ulkoistuksensa Accenturen ja CGI:n välillä. CGI:n kanssa perustettiin yhteisyritys Finanssikontio, johon siirtyi vakuutuspuolen tietohallinnon väkeä.

Yle kertoi pian ulkoistuksen jälkeen, että Finanssikontion työntekijät joutuivat kääntämään käyttöohjeita englanniksi ja opettamaan työtään intialaisille.

Finanssikontion johdon mukaan suunnitteilla ei tuolloin ollut työntekijöiden irtisanomisia.

Viime syksynä CGI Suomi ja sen osakkuusyhtiöt kuitenkin irtisanoivat 270 työntekijää, joista noin 40 oli Finanssikontion työntekijöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat