Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naiset arvostavat työelämää jo liki yhtä paljon kuin miehet

Tutkijan mukaan muutoksen syy on tasa-arvoistuminen

Talous
 

Naiset arvostavat työelämää jo liki yhtä paljon kuin miehet.

Palkansaajanaisista 57 prosenttia ajattelee, että ansiotyö on erittäin tärkeää elämänsisältöä. Miehistä näin ajattelee 60 prosenttia.

Sukupuolten näkemysten ero on kaventunut vuosien mittaan: ansiotyön arvostus naisten keskuudessa on hieman kasvanut ja miesten keskuudessa hivenen vähentynyt. Kolme vuosikymmentä sitten näkemysten ero oli 14 prosenttiyksikköä, kun nyt se on enää kolme prosenttiyksikköä.

Luvut käyvät ilmi Tilastokeskuksen suomalaisten työoloja selvittäneestä laajasta tutkimuksesta, joka julkaistiin viime vuoden lopulla.

Erikoistutkija  Hanna Sutela Tilastokeskuksesta selittää muutosta tasa-arvon etenemisellä. Sutelan mukaan monessa suhteessa miesten ja naisten näkemykset työelämästä vähitellen yhdentyvät.

Koulutus sen sijaan vaikuttaa työelämäsuhteeseen eri sukupuolilla eri tavoin. Korkeasti koulutetut arvostavat ansiotyötä yhtä paljon sukupuolesta riippumatta. Perusasteen koulutuksen saaneista miehistä ansiotyötä pitää erittäin tärkeänä 64 prosenttia palkansaajista ja naisista vain 54 prosenttia.

Kehityspäällikkö Juha Antila työmarkkinajärjestö SAK:sta arvioi, että pelkästään naisten ja miesten asettaminen rinnakkain voi olla liian karkea vertailu.

Suhde työhön voi Antilan mukaan vaihdella paljon eri ammattiryhmien välillä. Työn arvostukseen vaikuttaa paljolti se, millaisen identiteetin ihminen ammatistaan saa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat