Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Määräaikaista elvytystä vai pysyviä uudistuksia?

Talous
 

Elvytyksellä tarkoitetaan yleensä rahan lisäämistä talouteen esimerkiksi julkista kulutusta ja investointeja lisäämällä tai verotusta keventämällä. Tiehankkeen aloittaminen voi olla elvytystä. Elvytyksen luonteeseen kuuluu, että sitä tehdään erillisillä, harkinnanvaraisilla päätöksillä ja toimenpiteet ovat väliaikaisia. Ei siis kasvateta valtion menoja tai kevennetä veroja pysyvästi, vaan määräajaksi.

Finanssipolitiikka-termi viittaa valtion käyttämiin budjettikeinoihin eli menojen leikkaamiseen tai lisäämiseen ja verojen kiristämiseen tai keventämiseen.

Työttömyysputki tarkoittaa ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen lisäpäiviä ikääntyneelle. Parempaa työttömyysturvaa voi toisin sanoen saada hieman pidempään ja siirtyä ansiosidonnaiselta suoraan eläkkeelle ilman, että työttömyyskorvaus putoaa välissä alimmalle peruspäivärahalle.

Työvoiman saatavuusharkinta tarkoittaa, että EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta voidaan rekrytoida ihmisiä vain aloilla, joille ei riitä Suomesta pätevää työvoimaa. Työlupaa ei myönnetä, jos se näyttää estävän Suomessa asuvan ihmisen työllistymisen.

Rakenneuudistus tarkoittaa pitkän ajanjakson päätöstä tai lakimuutosta. Tarkoitus on muuttaa yhteiskunnan tai talouden rakenteita pysyvästi. Vaikutuksen pitäisi olla myös laajempi kuin esimerkiksi vain tavallinen menojen leikkaus.

Rakenneuudistusten päätarkoitus on usein lisätä työnteon määrää joko saamalla lisää ihmisiä töihin tai lisäämällä jo työssä olevien ihmisten työtuntien määrää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat