Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä

Venäjällä ei hätkähdetä hinnannousua

Talous
 
Denis Sinjakov
Sergei Denisov pysyy ratin takana, nousipa bensan hinta mihin tahansa.
Sergei Denisov pysyy ratin takana, nousipa bensan hinta mihin tahansa. Kuva: Denis Sinjakov

Venäjällä bensan hinta sen kun nousee, mutta autoilijoita se ei ainakaan Taganskin Eka-asemalla Moskovan itälaidalla maanantaina häirinnyt. 95-oktaaninen laatu maksoi 35,5 ruplaa eli päivän kurssin mukaan runsaat 47 senttiä litralta, suosituin eli 92-oktaaninen neljä senttiä vähemmän.

"Ei tunnu vielä missään", uutta Volvoaan tankannut Alsu Jakubova, 27, vakuutti. "Minun mielestäni nämä hinnat ovat vielä aivan kohdallaan. Mutta jos hinta vielä nousee parikymmentä ruplaa litralta, niin luovun autosta."

"Hinnat vaihtelevat tankkauspaikalta toiselle viittä ja kymmentä ruplaa, ja se vähän nyppii", Volkkariaan tankannut Sergei Denisov, 42, sanoi. "Mutta vaikka nousisi kuinka paljon, niin pysyn ratin takana. Se on jo elämäntapa, vähän kuin tupakanpoltto."

Bensiinin ruplamääräinen kuluttajahinta Venäjällä on noussut sitten Krimin miehtyksen melkein 12 prosenttia, selviää hintoja tilastoivalta Vašamašina.ru-sivustolta. Rupla on samassa ajassa heikentynyt euroon nähden kolmanneksen eli euroissa bensa on halventunut. Venäläisten palkat eivät tosin vielä ole päässeet mukaan inflaatiovauhtiin.

Öljy- ja kaasuntuottajien liiton pääanalyytikko Rustam Tankajev ennusti vast'ikään Rossiskaja Gazeta -lehdessä 95-oktaanisen litrahinnan ylittävän tänä vuonna 50 ruplan rajan. Suurimpana syynä Tankajev pitää luvassa olevia veronkorotuksia, joilla valtio paikkaa kassaansa.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat