Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bitcoin-tutkija varoitti valuutasta

Talous
 

Bitcoinia nimitetään usein rahaksi, mutta euroista, dollareista ja muista perinteisistä valuutoista bitcoin eroaa monin tavoin.

Bitcoineja ei ole olemassa kolikoina tai seteleinä vaan pelkästään bitteinä. Valuutan perustana on koodi, joka toimii internetin välityksellä tietokoneissa ympäri maailmaa. Bitcoineja säilytetään virtuaalisissa lompakoissa, joista varoja voi siirtää helposti toiseen lompakkoon.

Merkittävin ero perinteisiin valuuttoihin on se, että bitcoinia ei käytännössä hallitse kukaan.

Valtioiden valuutoista pitää huolta keskuspankki, joka yrittää pitää rahan arvon vakaana. Tuntemattomaksi jäänyt virtuaalivaluutan suunnittelija halusi bitcoinin ikään kuin elävän omaa elämäänsä verkossa.

Keskuspankin puute on johtanut siihen, että bitcoinin arvo on heittelehtinyt villisti. Arvo putosi runsaassa vuodessa noin 80 prosenttia.

Bitcoin on myös verkkorikollisten suosiossa.

Rikolliset ovat murtautuneet moniin verkon valuutanvaihtopalveluihin ja varastaneet bitcoineja. Tällaiset varkaudet ovat tehokkaita, koska varojen jäljittäminen on hankalaa.

Johtava tutkija Gavin Andresen bitcoinin tukijoiden perustamasta Bitcoin-säätiöstä varoitti alkuvuonna talouslehti Financial Timesin haastattelussa, että tavallisten ihmisten kannattaisi toistaiseksi pysyä erossa bitcoinista.

Andresen pelkää, etteivät ihmiset osaa suojata lompakkojaan riittävän hyvin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat