Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikakauslehdet Sanoman murhe

Medialiiketoiminnan ilonaiheena on digimyynnin kasvu

Talous
 

Printtimainosten huono menekki ja levikkien lasku rasittavat mediayhtiö Sanoman tulosta. Sanoman toimitusjohtajan Harri-Pekka Kaukosen mukaan suurin pudotus on nähty aikakauslehtien levikeissä.

"Siellä on isoimmat hankaluudet", Kaukonen sanoo.

Kilpailu kuluttajien ajasta on kovaa. "Aikaisemmin tarpeita tyydytettiin tuotteella nimeltä aikakauslehti, mutta samaa tarvetta täyttävät monesta eri tuutista erityyppiset palvelut."

Sanoman medialiiketoiminnan ilonaihe on digitaalisen myynnin kasvu. Suomessa Helsingin Sanomien digitaalinen myynti kasvoi viime vuonna liki neljänneksellä ja Ilta-Sanomien liki viidenneksellä. Yhtiön mediat keräsivät Suomessa verkosta ja mobiilista koko vuonna 85 miljoonan euron liikevaihdon.

Sanoman viime vuoden viimeinen neljännes jäi tappiolliseksi. Liiketappio ennen kertaeriä oli 5,6 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten tulos oli 12,3 miljoonaa euroa voitollinen. Arvonalennukset, Venäjän valuuttatappiot ja muut kertaerät painoivat tilikauden tuloksen 104 miljoonaa tappiolle.

Yhtiön yksikkö Hollannissa kannattaa edelleen selvästi paremmin kuin Suomen-yksikkö.

Sanoman liikevaihto putosi 4,7 prosenttia, kun otetaan huomioon konsernirakenteen muutokset. Liikevaihdon lasku kuitenkin hidastui, ja yhtiö odottaa liikevaihdon kääntyvän kasvuun ensi vuonna.

Koko vuoden liikevoitto ilman kertaeriä oli 119 miljoonaa euroa. Yhtiön hallitus esittää osingon kaksinkertaistamista 0,20 euroon osakkeelta.

Neljänneksen tulos ei täyttänyt markkinoiden odotuksia. Osakekurssi laski torstaina Helsingin pörssissä 7,77 prosenttia.

 

Sanoma julkaisee myös Helsingin Sanomia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat