Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insinööriliiton puheenjohtaja raivostui Tiedon runsaasta osinkoehdotuksesta

Talous
 

Tietotekniikan palveluyhtiö Tieto uskoo, että sen liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvaa tänä vuonna.

Arvio liikevoiton paranemisesta ja verraten suuri osinkoehdotus vahvisti yhtiön osaketta Helsingin pörssissä 9,75 prosenttia.

Loka–joulukuussa yhtiön liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi vuoden 2013 loppuun verrattuna lähes kuusi prosenttia 44 miljoonaan euroon, vaikka liikevaihto notkahti aavistuksen 402,9 miljoonaan euroon.

Yhtiön liikevoitto oli suurin tuotekehityspalveluissa ja toimialakohtaisissa ohjelmistotuotteissa. Vaikka pilvipalveluiden suhteellinen myynti kasvoi voimakkaasti, oli niiden liikevaihto vain noin 17 miljoonaa euroa.

"Olemme tyytyväisiä koko vuoden jatkuneeseen tulosparannukseen IT-palveluissa. Laadun parantuminen sekä toiminnan tehostaminen ovat edenneet hyvin vuoden aikana ja tukeneet kannattavuuden parannusta, mikä näkyi myös neljännen neljänneksen kehityksessä", sanoo toimitusjohtaja Kimmo Alkio osavuosikatsauksessa.

Uusien tilausten arvo oli loka–joulukuussa 672 miljoonaa euroa, mikä oli 121 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2013 viimeisellä vuosineljänneksellä.

Tiedon hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että viime vuoden tuloksesta maksettaisiin osinkoa 1,00 euroa osaketta kohti. Lisäksi hallitus ehdottaa 0,30 euron lisäosingon maksamista, koska yhtiöllä on vahva kassavirta ja tavoitteena on kehittää yhtiön pääomarakennetta.

Ehdotus lisäosingosta raivostutti Insinööriliiton puheenjohtajan Pertti Porokarin. Tammikuun puolivälissä yhtiö ilmoitti, että se vähentää Suomessa enintään 500 työpaikkaa.

"Kun Tieto on pannut jo monta vuotta väkeä pihalle pilvin pimein, aika härskiltä tämä tuntuu", Porokari kommentoi tiedotteessa osinkoehdotusta.

Joulukuun lopussa Tiedon palveluksessa oli 13 720 työntekijää, joista Suomessa 4 122 henkeä .

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat