Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tsipras ilmoitti Kreikan irtisanoutuvan lainaohjelmasta

Talous
 
Alexis Tsipras
Alexis Tsipras

Pääministeri   Alexis Tsiprasin mukaan Kreikka ei halua jatkaa lainaohjelmaansa velkojiensa kanssa.

Sunnuntaina puhunut Tsipras halusi sen sijaan väliaikaisen velkajärjestelyn, kunnes uudesta sopimuksesta on päästy yhteisymmärrykseen. Kreikka aikoo esitellä "siltaohjelmansa" Euroopan unionille viikon kuluessa.

Lähes konkurssiin ajautuneen Kreikan maksukyky on vaakalaudalla, jos sen valtionvelkakirjat menettävät vakuuskelpoisuuden Euroopan keskuspankissa maaliskuussa. Näin tapahtuu, jos lainaohjelma päättyy ja Kreikka ei enää sitoudu noudattamaan lainaohjelmansa ehtoja.

Jos Kreikka toteuttaa ehdot, se saa 7,2 miljardia euroa osana lainaohjelmaa. Tänä vuonna Kreikan lyhennykset ovat noin 17 miljardia euroa.

"Kreikka haluaa maksaa velkansa. Jos kumppanimme ovat samaa mieltä, he ovat tervetulleita keskustelemaan asiasta", Tsipras sanoi ensimmäisessä puheessaan Kreikan parlamentille.

Tsipras lupasi, että hänen vaalivoittoon yltänyt Syriza-puolue toteuttaa vaalien alla annetut lupaukset esimerkiksi ilmaisesta sähköstä pahiten leikkauksista kärsineille. Pääministeri sanoi myös karsivansa kuluja esimerkiksi ministerien autoeduista. Myös yksi pääministerin lentokoneista myydään.

"Tärkeintä hallitukselle on parantaa velkajärjestelyistä syntyneet syvät haavat ja selviytyä humanitaarisesta kriisistä", Tsipras sanoi.

Tärkeää Kreikalle on Tsiprasin mukaan myös taistelu korruptiota ja veronkiertoa vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat