Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stockmann tarjosi töitä kaikille kesällä irtisanotuille työntekijöille

Aiemmin esimiestehtävissä toimineille on tarjolla myyjän töitä

Talous
 

Stockmann-tavaratalot on tarjonnut töitä kaikille viime kesänä irtisanotuille työntekijöilleen.

Työntekijöille on tarjottu myyjän töitä, vaikka monet irtisanotuista työskentelivät esimiestehtävissä, kertoo Stockmannin viestintäjohtaja Nora Malin.

"Irtisanotuille on tarjottu nyt töitä, mutta ei kaikille samaa määrää työtunteja kuin aiemmin saattoi olla. Monet näistä esimiestehtävissä toimineista eivät ole halunneet vastaanottaa myyjän töitä", Malin kertoo. Asiasta kertoi ensimmäisenä Pam-lehti.

Stockmann irtisanoi kesällä 2014 yhteensä 110 työntekijää. Samalla yhtiö myös muutti satojen työntekijöiden työsuhteen osa-aikaiseksi tai vähensi työtunteja.

Syynä työtarjouksille on Malinin mukaan se, että viime kesän irtisanomisten jälkeen monet työntekijät ovat itse irtisanoutuneet yhtiöstä. Lisäksi moni on jäänyt perhe- tai opintovapaille.

Irtisanomisien yhteydessä Stockmann muutti monien työntekijöidensä toimenkuvaa.

"Esimiestehtäviä vähennettiin ja myyjän töitä lisättiin. Monen työtunteja vähennettiin, sillä haluttiin välttää vielä laajemmat irtisanomiset."

Tavoitteena oli lisätä tavaratalon myyjiä iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin tavarataloissa on myös eniten asiakkaita. Tämä tarkoittaa, että myyjän töitä on tarjolla yhä enemmän ilta-aikaan ja viikonloppuisin, Malin sanoo.

Malinin mukaan yhtiön oli vielä kesällä mahdotonta arvioida, kuinka moni työntekijä irtisanoutuu tai jää vapaille. Tarkkaa yhtiöstä irtisanoutuneiden määrää Malin ei kerro.

"Aika lähellä se on sitä, kuinka monelle on nyt tarjottu töitä."

Malinin mukaan nyt tarjotuissa myyjän työtehtävissä on sama työtehtävän mukainen palkkaus kuin ennenkin, samoin työehdot ovat tehtävän mukaiset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat