Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka haluaa lisäaikaa kesään

Talous
 

Keskiviikko 11. 2.

Eurovaltioiden valtiovarainministerit pitävät Brysselissä ylimääräisen kokouksen Kreikan takia. Kokouksessa on yksi aihe: haluaako Kreikka jatkaa lainaohjelmaa vai ei?

Jos hallitus haluaa jatkaa lainaohjelmaa, sen täytyy todennäköisesti pyytää lisäaikaa seuraavan maksuerän ehtojen täyttämiseksi. Kukaan ei tiedä, kuinka paljon Kreikan kassassa on rahaa. Kokouksessa tuskin tehdään merkittäviä päätöksiä, vaan pyydetään Kreikalta yksityiskohtaista selvitystä rahoitusasemastaan.

Torstai 12. 2.

EU-valtioiden päämiesten huippukokouksessa eurovaltioiden valtiovarainministereiden puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem antaa todennäköisesti selvityksen Kreikan hallituksen ehdotuksista. Huippukokouksen tärkein aihe on Venäjän ja Ukrainan kriisi.

Maanantaina 16. 2.

Eurovaltioiden valtiovarainministerit pitävät seuraavan kokouksen, jossa keskustelu Kreikan lainaohjelmasta jatkuu. Merkittäviä päätöksiä tuskin on luvassa, mutta Kreikan maksukyky on pääaiheena.

Heinä–elokuu

Kreikan valtiolta erääntyy maksettavaksi 6,7 miljardin euron arvosta joukkolainoja, jotka ovat Euroopan keskuspankin hallussa. Jos Kreikka ei pysty joukkolainoja maksamaan, valtio vajoaa todennäköisesti täysimittaiseen maksukyvyttömyyteen. Sijoittajat rahoitusmarkkinoilla pitävät todennäköisenä, että juuri heinä–elokuuhun mennessä Kreikan hallituksen on päätettävä, mitä se konkreettisesti aikoo tehdä. Pelkistäen kysymyksenasettelu koskee sitä, onko hallitus valmis luopumaan vaalilupauksistaan ja pysymään talous- ja rahaliiton jäsenenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat