Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Remonttifirma sinnittelee vanhoilla koneilla

Suomen järjestelmä ei kannusta yrityksen kasvattamiseen, sanoo yrittäjä

Talous
 
Kimmo Räisänen
"Yrittäjän näkökulmasta olen seurannut kymmenen vuotta veropolitiikkaa, ja siitä puuttuu täysin ennustettavuus", sanoo Poxytecin toimitusjohtaja Timo Peltonen.
"Yrittäjän näkökulmasta olen seurannut kymmenen vuotta veropolitiikkaa, ja siitä puuttuu täysin ennustettavuus", sanoo Poxytecin toimitusjohtaja Timo Peltonen. Kuva: Kimmo Räisänen

Helsinkiläinen korjausrakentamisen yritys Poxytec ei suunnittele uusia investointeja, vaikka tarvetta olisi. Toimitusjohtaja Timo Peltosen mukaan yritys sinnittelee eteenpäin nykyisellä kalustollaan.

Poxytec tekee Helsingin seudulla putkiremontteja putken sisäpuolisella pinnoitusmenetelmällä. Kunnostettava putki puhdistetaan hiekkapuhallukseen rinnastettavalla menetelmällä ja pinnoitetaan epoksimuovilla.

Peltosen yritys on pieni. Liikevaihto on neljännesmiljoona euroa, ja työntekijöitä on neljä.

Poxytecin käyttöomaisuutta ovat autot, perävaunukompressorit ja pienemmät työkalut.

"Nykyinen kalusto yritetään pitää kunnossa. Ne ajetaan loppuun, ja sitten katsotaan, mikä on tilanne. Se on järkevämpää kuin investoida uusiin koneisiin ja laitteisiin."

Taseeltaan Poxytec on hyvässä kunnossa, joten rahaa investointeihin olisi.

Peltonen arvostelee veropolitiikka siitä, että se saattaa muuttua millä hetkellä hyvänsä mihin tahansa suuntaan. "Siksi investointeja on vaikea suunnitella."

Hänen mukaansa hyvä esimerkki on yhteisövero, jota on muutettu usein. "Samoin arvonlisävero on heilunut."

Peltosen mukaan viime vuosina kilpailu korjausrakentamisessa on kiristynyt tuntuvasti. "Virolaisia yrityksiä vastaan yritetään hintakilpailussa pärjätä."

Viron veromalli olisi hänen mielestään syytä tuoda Suomeenkin.

"Se toisi etuja yrittäjälle. Tuloksesta ei ensin tarvitse maksaa veroa, ja loput voi käyttää investointeihin. Se on aika iso etu."

Vuosikymmenen alussa Poxytecin liiketoiminta oli nykyistä laajempaa ja työntekijöitä oli viisitoista. Liikevaihtoa oli yli kaksi miljoonaa euroa.

"Suomalainen järjestelmä ei kannusta kasvattamaan yritystä. Byrokratia on koko ajan kasvanut, ja kaikenlaista raportointivelvollisuutta on lisätty. Se syö aikaa tuottavasta työstä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat