Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksityislentokonekohu johti potkuihin Ruotsissa

Metsäyhtiö SCA:n toimitusjohtajan paikalta eronnut Jan Johansson saa erorahaa noin 2,3 miljoonaa euroa

Talous
 
Nora Lork TT
Magnus Groth.
Magnus Groth. Kuva: Nora Lork TT

Ruotsalaisen metsäyhtiön SCA:n toimitusjohtaja Jan Johansson eroaa tehtävästään. Taustalla on Ruotsissa jo kuukausia ruodittu vyyhti, joka käynnistyi, kun Svenska Dagbladet kertoi viime vuoden puolella, että Johansson on käyttänyt yhtiön yksityislentokonetta omiin tarkoituksiinsa. Hän on lennättänyt koneessa myös vaimoaan eri kohteisiin kuten Dubaihin, Veronaan ja Nizzaan.

Yhtiö ilmoitti Johanssonin erosta tiistai-iltana. Ruotsin korruption vastainen viranomainen on jo aiemmin aloittanut tutkinnan vyyhtiin mahdollisesti liittyvien rikosten takia.

"Viime kuukaudet olen saanut osoittaa suuren osan ajastani SCA:han liittyvään pyöritykseen. Nyt asian ympärillä on aloitettu myös tutkinta, mikä tarkoittaa, että keskittymiseni oikean toimeni hoitamiseen vähenee edelleen. Olemme siis johdon kanssa tulleet siihen lopputulokseen, että SCA:n, osakkeenomistajien, työntekijöiden ja läheisteni eduksi on, että jätän toimitusjohtajan ja konsernijohtajan paikan", hän kommentoi lausunnossaan.

Uudeksi toimitusjohtajaksi nousee yhtiön nykyinen Euroopan kuluttajatuotteista vastaavan yksikön johtaja Magnus Groth.

Johansson on kommentoinut potkujaan niukasti. Dagens Nyheterille hän totesi olevansa "aivan loppu".

"Asiaan liittyy paljon tunteita", hän sanoi.

Svenska Dagbladetin mukaan hän saa erorahana kahden vuoden palkan eli 22 miljoonaa kruunua. Summa vastaa 2,3 miljoonaa euroa.

SCA-jupakkaa on puitu Ruotsin medioissa viime aikoina lähes päivittäin.

Jo aiemmin, tammikuun lopulla, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Sverker Martin-Löf kertoi jättävänsä paikkansa ja myös muut hallitustehtävänsä osin samaan jupakkaan liittyen. Martin-Löf oli hallituksen puheenjohtaja muun muassa sijoitusyhtiö Industrivärdenissä ja Rautaruukin ostaneessa teräsyhtiössä SSAB:ssa.

Jupakan yhteydessä on puitu yksityislentokoneiden käytön lisäksi laajasti SCA:n ja muun ruotsalaisen yritysjohdon kalliita jahtimatkoja ja niiden asianmukaisuutta. Viimeksi keskiviikkona Dagens Industri kertoi SSAB:n yritysjohdolle tarjoamista jahtimatkoista, jotka ovat yhtiössä pitkäaikainen perinne.


Korjattu kuvateksti kello 13.08: Kuvassa on Magnus Groth, ei Jan Johansson, kuten kuvatekstissä aiemmin väitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat