Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampo paransi tulostaan vahinkovakuuttajien avulla

Talous
 

Pankit ja vakuutusyhtiöt ovat parantaneet tuloksiaan, vaikka muu talous yskii. Niin myös Sampo, joka omistaa vakuutusyhtiö Ifin, henkivakuuttaja Mandatum Lifen, 21 prosenttia Nordeasta ja vajaan kolmanneksen vakuutusyhtiö Top Danmarkista.

Sammon tulos ennen veroja oli viime vuonna 1 759 miljoonaa euroa, kuusi prosenttia edellisvuotta parempi. Suurin osa siitä tuli vahinkovakuuttaja Ifistä ja Top Danmarkista, joiden yhteenlaskettu tulos oli 931 miljoonaa euroa.

Loppuvuonna Ifin tulos tosin jäi neljä prosenttia edellisvuoden vastaavasta jaksosta.

Nordean viime vuoden ennätystuloksesta Sampo sai 681 miljoonaa euroa. Poikkeuksellisen matalat korot ovat laskeneet pankkien luotonannon korkokatteita. Toisaalta nollakorot ovat ajaneet asiakkaiden talletusrahat pois tileiltä pankkien tarjoamiin sijoitustuotteisiin, joiden palkkiotuotot ovat kasvattaneet Nordeankin tulosta.

Mandatum Life myi hyvin sijoitussidonnaisia vakuutustuotteita ja paransi tulostaan loppuvuonna.

Konsernijohtaja Kari Stadighin suurin huoli on konsernin lähes 20 miljardin euron sijoitussalkku. Sen juokseva tuotto on valunut tasaista tahtia alamäkeen.

Sampo niin kuin moni muukin varovainen institutionaalinen sijoittaja piti korkosijoituksensa lyhyen juoksuajan velkakirjoissa. Niissä on pienempi riski, jos korot olisivat lähteneet nousuun. Sammossa ajateltiin, etteivät ennätysmatalalla olleet korot enää voisi ainakaan laskea. Toisin kävi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat