Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pia Kalsta Sanoman Suomen-johtajaksi

Yhtiön mukaan johto vaihdettiin, koska Sanoma on siirtymässä uudenlaista johtamista vaativalle kasvu-uralle

Talous
 
Sami Kero HS
Sanoman Suomen-toimintojen uusi toimitusjohtaja Pia Kalsta on työskennellyt Nelosella vuodesta 2001, viimeksi liiketoimintajohtajana. Väistyvä toimitusjohtaja Pekka Soini on työskennellyt Sanomissa 35 vuotta. Soini jää yhtiöön töihin vuoden 2015 loppuun saakka.
Sanoman Suomen-toimintojen uusi toimitusjohtaja Pia Kalsta on työskennellyt Nelosella vuodesta 2001, viimeksi liiketoimintajohtajana. Väistyvä toimitusjohtaja Pekka Soini on työskennellyt Sanomissa 35 vuotta. Soini jää yhtiöön töihin vuoden 2015 loppuun saakka. Kuva: Sami Kero HS

Sanoma Media Finlandin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Sanoman Nelonen Median liiketoimintajohtaja Pia Kalsta, 44. Hän aloittaa työssä maaliskuun alussa.

Nykyinen toimitusjohtaja Pekka Soini, 57, jatkaa yhtiön palveluksessa vuoden loppuun saakka.

Nelonen Median radioiden johtaja Kari Laakso siirtyy puolestaan Kalstan tilalle Nelonen Median liiketoimintajohtajaksi.

Kalsta sanoo hakevansa yhtiöön lisää ketteryyttä.

"Uskon, että kun Sanoman isot resurssit ja skaala yhdistetään yhdessä tekemiseen ja ketteryyteen, saamme aikaiseksi sellaista, mitä Suomen mediassa ei ole vielä nähty."

Kalstan mukaan yhtiössä on tehty jo useita isoja ketteriä onnistumisia.

"Helsingin Sanomien tarjoama merkittävä sisällöllinen uudistuminen on tapahtunut todella nopeasti. Se on ollut niin merkittävää, että minä lukijana ja muut kuluttajat ovat sen huomanneet, ja se näkyy tilausmyynnissä. Se on ketteryyttä. Tai miten Ilta-Sanomat on muuttunut Suomen johtavaksi digitaalisten uutisten tarjoajaksi. Se on vaatinut nopeaa toimintatapojen kyseenalaistamista ja valtavaa muutosta."

"Tai miten aikaisemmin aika pölyttynyt ja tylsä radio muuttui Nelosen radion ansiosta, ja nyt mielenkiintoiset henkilöt ovatkin radiossa."

Kauppatieteiden maisteri Kalsta on ollut keskeinen henkilö, kun Nelonen on kasvanut menestyväksi mediatoimijaksi.

Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo, että Sanoman Suomen-toimintojen toimitusjohtajaa vaihdettiin, koska yhtiö on pitkän säästövaiheen jälkeen siirtymässä kasvu-uralle.

"Tämä vaatii uudenlaista johtajuutta", hän sanoo. "Tärkein tavoite on päästä kunnolla kasvuun 2016."

"Nyt halutaan lisää vauhtia ja selkeitä valintoja painopistealueista. Pia Kalsta tuo Nelosesta haastajahenkeä", Kaukonen sanoo.

Kaukonen sanoo, ettei toimitusjohtajan vaihto johdu Sanoma Media Finlandin tuloksesta.

Hän sanoo, että Sanoma Media Finlandin vertailukelpoinen tulos jopa parani viime vuonna, vaikka taloustilanne oli vaikea. Vertailua hankaloittaa se, että vuoden aikana Sanoma muun muassa myi Sanomatalon ja maksaa nyt miljoonien eurojen suuruista vuokraa toisin kuin vertailuvuonna.

"Pekka on onnistunut hyvin niissä asioissa, joissa hänen toivottiinkin onnistuvan. Vaihdos on tehty hyvässä yhteistyössä."

Soini toimii tämän vuoden muun muassa Kalstan apuna ja jatkaa toimitusjohtajatyön myötä tulleissa luottamustoimissa.

Soini on työskennellyt Sanomilla 35 vuotta. Soini toimi vuodesta 2011 alkaen Sanoma Newsin toimitusjohtajana ja vuoden 2014 alusta toimitusjohtajana Sanoma Media Finlandissa, johon tuolloin yhdistettiin Sanoma News, Sanoma Magazines Finland ja Sanoma Entertainment. Soinin johtajakaudella digitaalinen liikevaihto on lähtenyt kovaan kasvuun ja yhtiö on säästänyt kymmeniä miljoonia euroja.

Suomen-toiminnoissa on parin vuoden aikana käyty yt-neuvotteluja 16 kertaa.

Soini sanoo lähtevänsä hyvillä mielin, koska katsoo, että hän on onnistunut uudistustyössä ja Sanoma Media Finlandin pohja on nyt vakaa.

"Sanoma Media Finland on nyt yhtenäinen, monikanavainen mediatalo, jolla on johtava asema niin radiossa, televisiossa, sanomalehdissä, aikakauslehdissä, digitaalisessa ja mobiilimediassa", Soini sanoo. 

 

Helsingin Sanomat on osa Sanomaa.

Oikaisu 12.2. kello 14.20: Uutisessa kirjoitettiin aluksi, että Pekka Soinin vuonna 2011 alkaneen toimitusjohtajakauden aikana kaikki Suomen-toiminnot on yhdistetty. Kirjoituksessa jäi täsmentämättä, että Soini toimi vuodesta 2011 Sanoma Newsin toimitusjohtajana ja vuoden 2014 alusta toimitusjohtajana Sanoman Media Finlandissa, johon tuolloin yhdistettiin Sanoma News, Sanoma Magazines Finland ja Sanoma Entertainment.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat