Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Sanomat luopuu STT:n uutispalvelusta

Tarkoitus on erottautua maksuttomista medioista. HS jatkaa kuvapalvelujen asiakkaana.

Talous
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat luopuu osasta STT-Lehtikuvan uutistoimistopalveluita. Heinäkuun alusta lähtien lehti vastaa itse kotimaisesta perusuutistuotannosta, ja tekstipalvelusopimus STT-Lehtikuvan kanssa katkeaa.

Helsingin Sanomat jatkaa edelleen lehtikuvapalvelujen asiakkaana. Lehden sopimuksiin ulkomaisten uutistoimistojen kanssa ratkaisulla ei ole vaikutusta.

STT-Lehtikuva tiedotti asiasta henkilöstölleen torstaina. Helsingin Sanomia kustantava Sanoma Media Finland on uutistoimiston suurin osakas ja asiakas.

Sanoman niin ikään julkaiseman Ilta-Sanomien teksti- ja kuvasopimukset STT-Lehtikuvan kanssa jatkuvat ennallaan.

Helsingin Sanomat perustelee ratkaisuaan tarpeella erottautua ilmaissisältöä tarjoavista medioista.

"Ratkaisumme ei liity STT:n sisältöjen laatuun, jota pidämme erinomaisena. Kysymys on digipalvelujemme maksumuurista, joka asettaa meille kovat velvoitteet kaikissa kanavissa. Lukijat odottavat meiltä omaa, syvällistä ja monipuolisesti näkökulmia avaavaa sisältöä. Ei riitä, että meillä on samat sisällöt kuin ilmaiseksi uutisia jakelevilla viestimillä", toteaa vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

Helsingin Sanomat otti verkko- ja mobiilipalveluissaan käyttöön niin sanotun maksumuurin loppuvuonna 2012. Nykyisin lehti tavoittaa viikossa liki kaksi miljoonaa eri kävijää. Etenkin mobiili- ja sovelluskäyttö on kovassa kasvussa. Viime vuonna HS alkoi julkaista myös digitaalista iltapäiväpainosta, HS Iltaa.

Maksumuuriin siirtymisen jälkeen STT:n uutisten käyttö niin painetussa Helsingin Sanomissa kuin lehden verkkopalveluissakin on vähentynyt merkittävästi.

"Eri viestinten tarpeet eriytyvät, mutta yhtenä kivijalkana Suomessa varmasti tarvitaan riippumatonta, ei-valtiollista ja kustannustehokasta perusuutispalvelua", sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pekka Soini.

Helsingin Sanomien osuus STT:n tekstiuutispalvelun liikevaihdosta on kahdeksan prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat