Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan verkkokontrolli häiritsee yhä enemmän eurooppalaisyhtiöitä

Estot ovat tiukentuneet tänä vuonna

Talous
 

Kiinan internetin käyttöä koskevat rajoitukset haittaavat Kiinassa toimivien yhtiöiden liiketoimintaa, sanovat eurooppalaiset yhtiöt, joilla on toimipisteitä Kiinassa. Asiaa tutkittiin Euroopan unionin Kiinan-kauppakamarin kyselyssä, jonka tulokset kerrottiin torstaina.

Kiina estää pääsyn tiettyihin ulkomaisiin verkkopalveluihin Kiinasta. Estoja on esimerkiksi kaikissa Google-yhtiön palveluissa ja monissa sosiaalisissa medioissa. Kaikkiaan estettyinä on kymmeniätuhansia verkko-osoitteita.

Tänä vuonna estot ovat tiukentuneet entisestään, sillä Kiina on entistä aktiivisemmin pyrkinyt häiritsemään VPN-yhteyksiä, joilla estoja voi kiertää. Yritykset käyttävät VPN-yhteyksiä erittäin paljon esimerkiksi salattuun yhteydenpitoon ulkomailla olevan pääkonttorin kanssa.

Kauppakamarin kyselyyn vastanneista eurooppalaisyrityksistä 86 prosenttia ilmoitti, että nettiestoilla on kielteinen vaikutus niiden liiketoimintaan. 80 prosenttia yrityksistä katsoo, että vaikutus liiketoimintaan on pahentunut alkuvuoden kuluessa.

Yrityksistä 13 prosenttia kertoi muuttuneensa haluttomiksi lisäämään tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Kiinassa sen jälkeen, kun nettiestot ovat kiristyneet.

Kauppakamarin puheenjohtajan Jörgen Wuttken mielestä internetin kontrollin tiukentaminen tukahduttaa talouskasvua ja investointeja.

"Tiedämme keskusteluista kiinalaisen julkisen ja yksityisen sektorin kanssa, että monet kiinalaiset yhtiöt ovat aivan yhtä turhautuneita kuin meidän jäsenemme", Wuttke toteaa kauppakamarin tiedotteessa.

Kiinan eurooppalaiseen kauppakamariin kuuluu eurooppalaisia yrityksiä. Mukana on myös suomalaisyhtiöiden kiinalaisia tytäryhtiöitä.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat