Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outokummun liiketappio supistui merkittävästi, osinkoa ei jaeta

Talous
 
Helsingin Sanomat

Ruostumatonta terästä valmistavan Outokummun liiketappio väheni vuoden viimeisellä neljänneksellä 36 miljoonaan euroon, kun se oli vuotta aiemmin vertailukautena 118 miljoonaa euroa tappiollinen.

Koko vuoden liiketappio ilman kertaeriä supistui viime vuonna 57 miljoonaan euroon toissa vuoden 432 miljoonasta eurosta.

Vuoden 2014 liikevaihto kasvoi 6,8 miljardiin euroon 6,7 miljardista eurosta.

Yhtiön hallitus esittää, että osinkoa ei jaeta.

Outokummun tilinpäätöstiedotteen mukaan ruostumattoman teräksen kysyntä maailmalla kasvoi 5,5 prosenttia vuodesta 2013.

Hinnat nousivat Yhdysvalloissa ja heikkenivät Euroopassa. Outokummun toimitusmäärät pysyivät vakaina lähes vuoden 2013 tasolla.

Outokumpu arvioi ensimmäisen vuosineljänneksen toimitusmäärien olevan edellistä neljännestä suuremmat ja perushintojen laskevan hieman.

Kannattavuuden odotetaan silti paranevan edelleen ja operatiivisen tuloksen olevan ensimmäisellä vuosineljänneksellä jo hieman voitollinen.

Toimitusjohtaja Mika Seitovirran mukaan vuosi alkoi ruostumattoman teräksen markkinoilla hyvin myönteisissä merkeissä, mutta loppuvuonna "uusia epävarmuustekijöitä nousi varjostamaan Euroopan taloutta, Aasian tuonti saavutti ennennäkemättömän korkean tason ja nikkelin hinta kääntyi laskuun".

"Tulosparannus johtui pääasiassa säästöohjelmien etenemisestä ja vakaina pysyneistä perushinnoista", Seitovirta arvioi tilinpäätöstiedotteessa.

Outokumpu myi vuoden 2014 keväällä Ternin terästehtaansa Italiassa  ja joukon liiketoimintojaan ThyssenKruppille Euroopan komission asettamien kilpailuvaatimusten takia.

Kaupan ja sen jälkeen toteutetun onnistuneen osakeannin jälkeen yhtiön tase vahvistui, ja yhtiön velkaantumisaste aleni 188 prosentista 92,6 prosenttiin.

Velkaantumisaste kertoo, paljonko yhtiössä on velkoja suhteessa sen omiin pääomiin.

Outokummun henkilöstön määrä väheni vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä, ja oli yhteensä 12 125 vuoden 2014 lopussa.

Vuoden valopilkkuna oli yhtiön historian suurin erikoisterästilaus, jossa Outokumpu sitoutui toimittamaan 22 000 tonnia ruostumatonta terästä maakaasuprojektiin Omaniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat