Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talous on tuntemattomilla vesillä

Talous
 
Helsingin Sanomat

Maailman rahoitusmarkkinoilla ei ole koskaan ollut vastaavaa tilannetta, jossa useiden keskuspankkien talletuskorot ja riskittömien tai vähäriskisten joukkolainojen tuottokorot olisivat painuneet negatiivisiksi.

Euroopan keskuspankki laski viime vuonna talletuskorkonsa negatiiviseksi. Se tarkoittaa, että pankit joutuvat maksamaan siitä, että ne tallettavat rahojaan keskuspankkiin.

Euroalueen ulkopuolella myös Ruotsin, Tanskan ja Sveitsin keskuspankit ovat laskeneet talletuskoron alle nollan.

Ruotsin keskuspankki laski torstaina myös ohjauskoron alle nollan. Tähän muut keskuspankit eivät ole ryhtyneet, koska toimenpiteen seurauksista ei ole kokemusta. EKP on ilmoittanut, että ohjauskorkoa ei lasketa nollan alapuolelle. Nyt se on 0,05 prosenttia.

Suomen valtion kaksivuotisen joukkolainan tuottokorko on jälkimarkkinoilla selvästi miinuksella. Sama koskee noin kolmasosaa kaikista euromaiden joukkolainoista.

Kaksi viikkoa sitten ruokayhtiö Nestlen lokakuussa 2016 erääntyvän joukkolainan tuottokorko painui alle nollan. Se oli tiettävästi ensimmäinen kerta historiassa, kun yrityksen yli vuoden mittaisen joukkolainan korko on painunut miinukselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat