Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmet ja Andritz toimittavat Äänekosken sellutehtaan pääkoneet

Lopullista päätöstä tehtaan rakentamisesta ei ole vielä tehty

Talous
 
Ilkka Hämälä
Ilkka Hämälä

Suomalainen Valmet ja itävaltalainen Andritz jakavat Äänekoskelle rakennettavan suuren sellutehtaan päälaitteiden toimitukset. Laitteet ostaa Metsä Groupin selluloosaa valmistava tytäryhtiö Metsä Fibre.

Sopimus on ehdollinen, sillä Metsä Group ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä tehtaan rakentamisesta.

Metsä Groupin mukaan päälaitteiden kotimaisuusaste on 70 prosenttia.

Kumpainenkin konepaja voisi toimittaa tehtaan kaikki päälaitteet, mutta Metsä Fibren toimitusjohtajan Ilkka Hämälän mukaan jakaminen oli ostajan kannalta järkevin ratkaisu. "Saamme parhaan paletin sisään", hän sanoo.

Vaikka Andritzin kotimaa on Itävalta, suurin osa laitteista valmistetaan yhtiön konepajoilla Suomessa. Andritzin toimitusten arvo on noin sata miljoonaa euroa.

Äänekosken investoinnin arvo on 1,1 miljardia euroa. Tehtaan kapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia sellua vuodessa. Laitos aloittaa tuotantonsa vuonna 2017.

Valmet arvioi, että sen toimitusten arvo on 125–150 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan projektin työllisyysvaikutus on 250 henkilötyövuotta, josta puolet tulee Suomesta.

Valmetin johtaja Bertel Karlstedt sanoo, että tämä toimitus työllistää Valmetin henkilöstöä Tampereella, Ulvilassa, Jyväskylässä ja Raisiossa.

Jos tehdas rakennetaan, Valmet toimittaa soodakattilan, kuivauslinjan, meesauunin ja kuoren kaasutuslaitteiston sekä tehtaan automaatiojärjestelmän. Andritz toimittaa kuitulinjan, puunkäsittelyn, haihduttamon ja kaustisointilaitoksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat