Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oulun Stockmann aiotaan sulkea

Tappiollinen kauppayhtiö sulkee myös kolme tavarataloa Venäjällä

Talous
 
Vesa Ranta
Stockmannilla ostoksia tehnyt Jonna Tauriainen yllättyi tavaratalon sulkemiskaavailuista.
Stockmannilla ostoksia tehnyt Jonna Tauriainen yllättyi tavaratalon sulkemiskaavailuista. Kuva: Vesa Ranta

Stockmannin oululaiset asiakkaat valittelivat perjantaina yhtiön aikomusta sulkea Oulun tavaratalo.

"Harmittaa hirveästi, sillä tämä on niin hyvä kauppa", naistenosastolla vaatteita katsellut Jonna Tauriainen, 19, sanoi.

Viime vuonna tappiolle romahtanut Stockmann kertoi perjantaina suunnittelevansa Oulun tavaratalon lisäksi kolmen Venäjällä sijaitsevan tavaratalon sulkemista. Ne kaikki ovat tappiollisia.

Oulun Stockmannin noin 230 työntekijälle uutinen oli kova isku. "Kilpailu vähenee ja kaupunki muuttuu junttimaiseksi, jos Stockmann lähtee", huokaili yksi tavaratalon myyjistä, joka ei halunnut kertoa nimeään.

Tavaratalossa aloitetaan yt-neuvottelut. Sen nykyinen vuokrasopimus umpeutuu alkuvuonna 2017.

Venäjällä aiotaan sulkea kolme Moskovan lähellä sijaitsevaa tavarataloa ensi vuoden loppuun mennessä. Venäjälle jää tämän jälkeen neljä Stockmannia.

"Nämä suunnitelmat ovat osa tehokkuusohjelmaa, jonka käynnistämme kääntääksemme tuloksemme takaisin kannattavaksi", Stockmannin toimitusjohtaja Per Thelin perusteli.

Stockmann on aloittanut kovan säästökuurin, jonka tavoitteena on 50 miljoonan vuosittaiset kustannussäästöt.

Se harkitsee myös tavaratalojen sisällä joistakin osastoista luopumista. Se pohtii vaihtoehtoja vuokrata entistä suurempi osa tiloistaan ulkopuolisille liikkeille.

Oulussa ostovoima on tieto- ja viestintäteknologian alan irtisanomisten jälkeen heikentynyt, mikä vaikuttaa palvelurakenteeseen, sanoo Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen.

"Oulun talousalue on menettänyt Nokian vähentämisten vuoksi yhteisöveroja arviolta 120 miljoonaa euroa", Pennanen kertoo.

Vaikutus näkyy jo Oulun katukuvassa.

"Pieniä liikkeitä on suljettu Oulun ydinkeskustassa. Vapaata liike- ja toimistotilaa on keskustassa noin 5 000 neliötä, kun sitä koko kaupungin alueella on noin 20 000 neliötä", sanoo kiinteistöjä välittävä myyntipäällikkö Pekka Laurila-Harju Catella Propertysta.

Lohdullista on Pennasen mukaan, että parin korttelin päähän Stockmannista rakennetaan lähes 20 000 neliön Sokos-tavarataloa ja kauppakeskusta. Tavaratalo on pian harjakorkeudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat