Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunnustelut Kreikan velkahelpotuksista jatkuvat

Talous
 

Kreikan ja EU:n virkamiehet tapasivat lauantaina valmistellaakseen ensi maanantaina järjestettävää eurovaltioiden valtiovarainministereiden kokousta, kertoi uutistoimisto AFP lauantaina.

"Kyse ei ole neuvotteluista vaan näkemysten vaihtamista, jotta ymmärtäisimme paremmin toistemme lähtökohtia", sanoi nimettömänä esiintynyt virkamies AFP:lle.

Kreikan pitäisi esittää maanantai-iltapäivällä kello 16 Suomen aikaa alkavassa kokouksessa yksityiskohtaisempi suunnitelma lainojensa uudelleenjärjestelystä.

Kokouksessa tuskin tehdään merkittävä päätöksiä, sillä Kreikan mahdollisesti esittelemän suunnitelman arviointi voi kestää pitkään.

Kreikan tavoitteena on neuvotella lainaohjelmalle uudet ehdot, jotta sen ei tarvitsisi noudattaa lainaohjelman ehtoja ainakaan ennalta sovitussa aikataulussa.

Kreikan edelliset hallitukset ovat sitoutuneen suuriin talouden rakenneuudistuuksiin, julkisen talouden menojen leikkaamiseen ja verotuksen kiristämiseen. Toimet ovat osaltaan pahentaneet Kreikan taantumaa, minkä takia uusi hallitus haluaa niistä eroon.

Eurovaltiot, niiden omistama Euroopan rahoitusvakausväline ja Kansainvälinen valuuttarahasto ovat antaneet Kreikalle hätälainaa yhteensä noin 240 miljoonan euron arvosta. Seuraavasta 7,2 miljardin maksuerästä pitäisi päättää helmikuun loppuun mennessä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kreikan pyrkimyksenä on saada Euroopan keskuspankilta hyväksyntä, että Kreikan keskuspankki voisi antaa lisää hätärahoitusa liikepankeille. Jos liikepankit saisivat keskuspankilta lisää hätärahoitusta, ne voisivat ostaa Kreikan valtion lyhytaikaisia velkasitoumuksia.

OIKAISU:
Jutussa väitetään virheellisesti, että Kreikan hätälaina olisi ollut noin 240 miljoonaa euroa. Todellisuudessa hätälaina on noin 240 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat