Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri lupaa Kreikan muuttuvan nopeasti

Alexis Tsipras povaa maanantain lainaneuvotteluja vaikeiksi

Talous
 

Kreikan uusi pääministeri Alexis Tsipras uskoo, että maanantaina alkavat neuvottelut lainaohjelman ehtojen muuttamisesta ovat vaikeita.

"Odotan vaikeita neuvotteluita. Siitäkin huolimatta olen luottavainen", pääministeri sanoi sunnuntaina saksalaisen aikakauslehden Sternin haastattelussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

"Lupaan, että kuuden kuukauden kuluessa Kreikka on täysin toisenlainen valtio."

Neuvottelut lainaohjelman ehtojen muuttamisesta alkavat maanantaina kello 16 Brysselissä eurovaltioiden valtiovarainministereiden kokouksessa. Kreikka haluaa ilmeisesti muuttaa lainaohjelman ehtoja sille edullisemmiksi ja kieltäytyä seuraavasta 7,2 miljardin euron maksuerästä. Toistaiseksi eurovaltiot ovat vaatineet Kreikkaa noudattamaan entisiä ehtoja, joiden mukaan Kreikan pitäisi jatkaa talouden rakenneuudistuksia ja finanssipolitiikan kiristämistä julkisen talouden tulojen ja menojen tasapainottamiseksi.

Kreikka haluaa ilmeisesti tilapäisen rahoituksen kesän loppuun saakka, jotta sillä olisi aikaa valmistella suunnitelma ja laskelma velkojensa lyhentämiseksi.

Jos neuvottelut päättyvät umpikujaan, Kreikka voi vajota nopeasti täysimittaiseen maksukyvyttömyyteen. Seurauksena voisi olla Kreikan eroaminen talous- ja rahaliitosta ja Euroopan unionista.

Kompromissi Kreikan ja eurovaltioiden välillä tarkoittaisi, että neuvotteluita 240 miljardin euron lainaohjelman ehtojen muuttamisesta jatkettaisiin todennäköisesti kuukausien ajan.

Pääministeri Tsipras on ilmoittanut jo aiemmin, että hallitus ei halua ottaa vastaan lainaohjelman seuraavaa 7,2 miljardin euron maksuerää. Hallituksen päämääränä on päästä irti nykyisen lainaohjelman ankarista ehdoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat