Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan kadotuksen vuodet

Talous
 

Lokakuu 2009

Hallitus ilmoitti, että Kreikan julkisen talouden tilastot eivät pidä paikkansa. Valtio on elänyt vuosikausia yli varojensa. Palkat Kreikassa kohosivat työn tuottavuutta nopeammin.

Toukokuu 2010

Eurovaltiot ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF lupasivat Kreikalle 110 miljardin euron hätälainan. Sen ehtona oli mittavat julkisen talouden menoleikkaukset, verotuksen kiristykset ja palkkojen pienennykset. Kreikan taantuma paheni ja työttömyys lisääntyi. Valtio tarvitsi lisää hätärahoitusta.

Maaliskuu 2012

Eurovaltioiden omistama rahoitusyhtiö Euroopan rahoitusvakausväline ja IMF antoivat Kreikalle uuden hätärahoituksen.

Eurovaltioiden, Euroopan rahoitusvakausvälineen ja IMF:n Kreikalle myöntämien hätälainojen määrä on yhteensä noin 240 miljardia euroa.

Tammikuu 2015

Vasemmistolainen Syriza voitti Kreikan parlamenttivaalit. Uusi hallitus kieltäytyy seuraavasta 7,2 miljardin euron lainaerästä. Hallitus haluaa neuvotella lainaohjelman ehdot uusiksi.

Hallitus uskoo, että lainaehtoja keventämällä Kreikan talous alkaisi kasvaa, jolloin sen kyky lyhentää velkojaan paranisi. Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin mukaan Kreikan bruttokansantuote supistui viime vuoden loka–joulukuussa 0,2 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat